RK Budvanska rivijera: Neka se RSCG i Ulcinj sve sami dogovaraju

Iz Budvanske rivijere su saopštenjem za javnost obavijestili da su “prinuđeni da istupe iz kup takmičenja zbog loše organizacije RSCG i nekorektnog odnosa RK Ulcinj”
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2013. 19:38h

Kada je 20. februara obavljen žrijeb za četvrtfinale i polufinale Kupa Crne Gore za rukometaše, bilo je najavljeno da će mečevi četvrtfinala biti odigrani do početka drugog dijela prvenstva (2/3. mart). Lovćen je tri dana nakon žrijeba odradio posao protiv Sutjeske (27:26), i plasirao se u polufinale, ali još uvijek ne zna ime rivala.

Drugi četvrtfinalni meč (voljom žrijeba u polufinale su se bez borbe plasirali Mojkovac i jedini drugoligaš Danilovgrad, koji će igrati međusobno), između Ulcinja i Budvanske rivijere još nije odigran. Po svemu sudeći i neće, iako je u srijedu na sajtu osvanula informacija da je utakmica zakazana za 24. april.

Iz Budvanske rivijere su saopštenjem za javnost obavijestili da su “prinuđeni da istupe iz kup takmičenja zbog loše organizacije RSCG i nekorektnog odnosa RK Ulcinj”.

“Na početku moramo da naglasimo da se Ulcinj nije ni prijavio u predviđenom roku za učešće u kup takmičenju, te da je taj klub "propusnicu" dobio naknadno na sastanku u prostorijama RSCG bez prisustva predstavnika našeg kluba. Žrijebom je određeno da Ulcinj i Budvanska rivijera odigraju meč 23. februara, ali nas niko zvanično nije obavijestio da je taj meč otkazan, niti nas je pitao da li nam odgovora odlaganje utakmice, već smo istu informaciju vidjeli na sajtu RSCG”, navodi se u saopštenju Budvanske rivijere.

U budvanskom klubu ističu da su predstavnici Ulcinja kao razlog za neodigravanje utakmice u pomenutom terminu istakli problem sa zauzetošću dvorane u Ulcinju”.

“U šta mi sumnjamo iz razloga što smo predstavnicima Ulcinja ponudili da se utakmica odigra u Budvi, a oni su to odbili. Pri tom vjerujem da ni u RSCG nemaju dopis iz Ulcinja da se u tom terminu ne može odigrati utakmica u njihovoj dvorani. Ubrzo zatim na sajtu RSCG vidjeli smo da je zakazan novi termin odigravanja utakmice za 24. april i naravno ponovo niko nas nije kontaktirao da li se slažemo sa tim”, stoji u saopštenju.

Ako neko želi dobro rukometu u Crnoj Gori, ističu iz budvanskog kluba, “onda je to sigurno Budvanska rivijera, koja je do sada bila raspoložena za svaki vid saradnje”.

“Ali, pošto se očigledno samo dvije strane sve dogovaraju (RSCG i Ulcinj), a pri tom ih ne interesuje mišljenje, stav i mogućnosti Budvanske rivijere, onda mi ne želimo da budemo dio takvog takmičenje. Ovim putem obavještavamo crnogorsku rukometnu javnost da nećemo igrati četvrtfinalni meč nacionalnog Kupa protiv Ulcinja”, navodi se u saopštenju koje je ispred Budvanske rivijere potpisao direktor Draško Vukadinović.

Bonus video: