Milena Knežević i Klara Voltering produžile ugovore

"Budućnost je klub kojem zaista treba da se odužim. Mislim da je pored dobre igre i ovo jedan od načina da to uradim", rekla je za "Vijesti" Milena Knežević
73 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2013. 19:28h

I pored interesovanja mnogih evropskih klubova, Milena Knežević i Klara Voltering ne mijenjaju sredinu – Milena je potpisala novi, četvorogodišnji ugovor čime je podgorički završio veliki posao za naredne sezone, dok je golman njemačke reprezentacije ponovo potpisao jednogodišnji ugovor.

Milena, koja dres Budućnosti nosi već šest godina, ove sezone bila najbolji strijelac Budućnosti u Ligi šampiona sa 86 golova, a bila je prvi strijelac nakon grupne faze, drugi nakon glavne runde, kada je Budućnost završila nastup.

"Bilo je i drugih ponuda, ali nije bilo puno dvoumljenja, jer mislim da sam tek počela da igram rukomet, i da moje vrijeme tek treba da dođe. Želja mi je bila da taj naredni period bude u Budućnosti", rekla je za „Vijesti“ Milena Knežević, koja je u dresu Budućnosti osvojila Ligu šampiona, Kup kupova i tri Regionalne lige.

Klara Voltering je u Budućnost je stigla prije dvije sezone, i bila jedna od najzaslužnijih za titulu prvaka Evrope osvojenu u maju prošle godine.

"Osjećam se lijepo u Budućnosti, zato sam i produžila ugovor. Naravno, volim da igram u Ligi šampiona, i daću sve od sebe da pružim ono što se od mene očekuje", kazala je za „Vijesti“ Klara Voltering, koja je u protekloj sezoni nosila i kapitensku traku.

Sezona na izmaku je bila najbolja u seniorskoj konkurenciji za Milenu Knežević, koja je povlačenjem Bojane Popović dobila više slobode, ali i odgovornosti u igri Budućnosti i reprezentacije. Milena je na to odgovorila na najbolji način, osim partija u Ligi šampiona vidjelo se to i na Evropskom prvenstvu u Srbiji.

Bila je prva u konkurenciji najboljih asistenata, sa 29 uspješnih dodavanja, sa Anitom Gorbic je podijelila drugo mjesto na listi strijelaca (po 41 gol), a sa Jovankom Radičević je bila na drugom mjestu po broju golova iz igre (po 35). Sve to nije bilo dovoljno da se nađe u idealnom timu EP, gdje joj je, svakako, bilo mjesto. Dva puta je birana za najbolju rukometašicu Crne Gore (2009, 2012), 2007. godine je bila najbolja mlada igračica Crne Gore.

Milena je bila prvi strijelac kadetskog Evropskog prvenstva u Slovačkoj 2007. godine, te treći strijelac juniorskog Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji 2010. kada je Crna Gora osvojila bronzu, i kada je izabrana za najboljeg lijevog beka.

"Na novi četvorodišnji ugovor sam se odlučila zato što klub i u narednim godinama ima veliki ambicije kao što je imao i prethodnih sezona. Budućnost je klub kojem zaista treba da se odužim. Mislim da je pored dobre igre i ovo jedan od načina da to uradim", dodala je Milena Knežević, koja je sa reprezentacijom osvojila olimpijsko srebro u Londonu i zlato na EP u Srbiji.

Podsjećanja radi, Budućnost je već dobila i dva pojačanja - ugovore sa podgoričkim klubom potpisale su danska reprezentativka i desni bek Randersa Kamila Dalbi i poljska reprezentativka i bek Zaglebja iz Lubina Kinga Bizdra.

Iduće sezone dres Budućnosti sigurno neće nositi Anđela Bulatović (samo je potpis dijeli od Krima), Klodin Mendi (potpisala za Vardar), Jelena Živković (Mec), Jelena Trifunović, Katarina Bralo...

Bonus video: