Đer dočekuje Olkim: Joka bliža finalu od Mare i Kaće

Katarina Bulatović je dva puta osvajala Ligu šampiona, Jovanka Radičević je lani u finalu protiv matičnog kluba poražena sa Đerom, dok je Mariji Jovanović ovo treće polufinale
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.04.2013. 11:33h

Kako god da se završe revanš mečevi polufinala, crnogorski rukomet imaće predstavnika u finalu i ovogodišnje ženske Lige šampiona, u kojoj će se u maju znati ko će naslijediti Budućnost na tronu – u večerašnjem “crnogorskom duelu” u Vespremu (19 časova) boriće se sa jedne strane Jovanka Radičević u dresu mađarskog Đera, a sa druge strane, Marija Jovanović i Katarina Bulatović u ekipi rumunskog Olkima.

Đer je dobio prvi meč u gostima, u Bukureštu, 24:22 (14:10), pa je, čini se, u prednosti u revanšu, koji će biti odigran u Vespremu, gdje u posljednje vrijeme prvak Mađarske igra svoje najvažnije mečeve, pošto “Vesprem Arena” ima mnogo veći kapacitet (5.000) od dvorane “Magvaši Mihalji” (2.000).

"Očekuje nas teška utakmica, bez obzira na pobjedu u gostima. Dva gola razlike u današnjem rukometu ne znače ništa. Ali, vjerujem u dobar početak meča i dobru igru svih nas, jer je ovo ono što smo željele od početka, da igramo polufinale. Srećna sam što će dvorana u Vespremu opet biti puna i što će ljubitelji rukometa uživati u utakmici, po mom mišljenju, dva najbolja tima", rekla je za “Vijesti” Jovanka Radičević, koja je ove sezone u LŠ postigla 43 gola, a na ljeto prelazi u skopski Vardar.

Katarina Bulatović je dva puta osvajala Ligu šampiona, sa danskim Viborgom i prošle sezone u dresu Budućnosti, Jovanka Radičević je lani u finalu protiv matičnog kluba poražena sa Đerom, dok je Mariji Jovanović ovo treće polufinale, drugo i posljednje sa Olkimom (naredne sezone igraće u ruskoj Astrihanočki iz Astrahana), dok je prvo 2010. godine igrala sa ekipom Budućnosti.

"Naravno da vjerujemo u pobjedu i prolaz u finale. Ovo je moje treće polufinale i nadam se prolazu u samu završnicu. Smatram da imamo kvalitetnu ekipu i nema razloga da ne vjerujemo u prolaz. Nažalost, malo smo otežali sebi situaciju u prvoj utakmici pred svojim navijačima, ali u ovom trenutku nema povratka… Moramo da damo sve od sebe i da ostvarimo povoljan rezultat i izborimo dugo iščekivano finale. Imali smo nekih poteškoća, ali sve je to za sad iza nas. Ovo je bitna utakmica za nas, za klub, za cijelu Rumuniju i fanove koji su toliko uz nas od samog početka", kazala je juče za “Vijesti” Marija Jovanović, neposredno po dolasku u Vesprem i napomenula da je “jako srećna što su među četiri najbolje ekipe i igračice iz crnogorske reprezentacije”.

Revanš drugog polufinala između Larvika, prvaka Evrope iz 2011. i Krima, šampiona Starog kontinenta 2001. i 2003. godine, igra se u subotu u Norveškoj. Larvik je u Ljubljani slavio, takođe, sa 24:22…

Bulatović: Hoću finale ne titulu najboljeg strijelca

Sa osam golova u prvom meču polufinala, Katarina Bulatović je pretekla Milenu Knežević na drugom mjestu liste strijelaca ovogodišnje Lige šampiona sa 87 golova (Milena je ostala na 86). Ispred je samo Mađarica Žužana Tomori iz Ferencvaroša (njen tim je završio takmičenje) sa 95 golova, što znači da Katarina treba još devet golova da preuzme prvu poziciju, koju bi mogla i zadržati do kraja, bez obzira na to da li Olkim ispadne u polufinalu. Od igračica čiji su timovi i dalje u igri, najbliže Katarini su Lin-Kristin Koren Rigelhut (66) iz Larvika, Anita Gorbic (64) iz Đera i Gro Hamerseng (61) iz Larvika.

"Ne interesuje me titula najboljeg strijelca, ja samo želim da se moj tim plasira u finale Lige šampiona", rekla je Katarina Bulatović, najbolji strijelac Olimpijskih igara u Londonu i Evropskog prvenstva u Srbiji.

Desni bek crnogorske reprezentacije ističe da Olkim može da pobijedi u Vespremu “ako bude igrao pažljivo i mirno”.

"Moramo da kanališemo naše emocije na konstruktivan način i skoncentrišemo se na ono što moramo da uradimo na terenu. U Bukureštu smo napravile mnogo grešaka u prvih 20 minuta, ne razumijem zašto smo odigrale toliko loše, ali to moramo da imamo na umu od početka meča u Vespremu, gdje nas, takođe, očekuje odlična atmosfera, kao što smo je mi imali u Bukureštu. Biće teško, ali se ne predajemo, idemo na pobjedu, jer su dva gola mali zaostatak", dodala je Katarina.

Galerija

Bonus video: