Kadetkinje Crne Gore u grupi sa Danskom, Francuskom i Holandijom

Po prvobitnom žrijebu, koji je objavljen na sajtu EHF-a, "crvene" su bile u grupi C sa Rusijom, Francuskom i Mađarskom, ali je to promijenjeno pola sata kasnije
58 pregleda 0 komentar(a)
Kadetkinje Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Kadetkinje Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.04.2013. 17:35h

U Baru su vodile od početka do kraja, ali su u posljednjem minutu izgubile već viđenu pobjedu. Dobile su šansu da se revanširaju - kadetkinje Crne Gore će na Evropskom prvenstvu u Poljskoj igrati protiv Danske, a rivali u grupi B su i Francuska i Holandija.

Po prvobitnom žrijebu, koji je objavljen na sajtu EHF-a, mlade rukometašice Maje Savić su bile smještene u grupu C sa Rusijom, Francuskom i Mađarskom. To je, ipak, promijenjeno pola sata kasnije, a čini se da je konačni scenario povoljniji po „crvene”.

"Evropsko prvenstvo je uvijek teško, jer možda samo dvije ekipe budu slabijeg kvaliteta. Cilj nam je bio da se kvalifikujemo, a i prije žrijeba sam rekla da ćemo se boriti ko god da nam bude rival. Nećemo podizati bijelu zastavu, u svakom meču ćemo pružiti maksimum i pokušati da pobijedimo. Neću, ipak, prvo gledati rezultat, već koliko su djevojke napredovale. Prioritet nam je da odigramo što više jakih utakmica, a trudićemo se da na svakoj pokažemo da imamo kvalitet", rekla je Savićeva.

Francuskinje su bile ubjedljivo najbolje u grupi 8 kvalifikacija u Vrnjačkoj Banji, gdje su se poigravale sa Srbijom, Bjelorusijom i Finskom, dok je Holandija bila druga u grupi 5 u Rejkjaviku iza Njemačke, a ispred domaćeg Islanda i Letonije.

Evropski šampionat u Poljskoj trajaće od 15. do 25. avgusta ove godine, a po dvije ekipe iz četiri grupe igraće u drugoj fazi. Dvije slabije plasirane boriće se za plasman od 9. do 16. mjesta.

GRUPE

Grupa A: Portugal, Rumunija, Poljska, Španija

Grupa B: Danska, Francuska, Holandija, Crna Gora

Grupa C: Rusija, Švedska, Mađarska, Slovačka

Grupa D: Norveška, Njemačka, Hrvatska, Češka

Bonus video: