LŠ ZA RUKOMETAŠICE

Đer protiv Olkima: Crnogorska bitka za finale

Sigurno je jedno - da će bar jedna djevojka koja je sa „crvenima” prigrabila zlato na EP u Beogradu igrati u finalu Lige šampiona, jer se u derbiju polufinala sastaju Đer i Olkim
0 komentar(a)
Jovanka Radičević, Foto: Luka Zeković
Jovanka Radičević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.04.2013. 09:52h

Budućnost se oprostila od titule prvaka Evrope u glavnoj fazi Lige šampiona, ali bi pehar najjačeg klupskog takmičenja na svijetu lako mogao da ostane u vlasništvu Crnogorke.

Sigurno je jedno - da će bar jedna djevojka koja je sa „crvenima” prigrabila zlato na Evropskom prvenstvu u Beogradu igrati u finalu Lige šampiona, jer se u derbiju polufinala sastaju Đer i Olkim.

Mađarice, koje su glavne favoritkinje za tron makar zbog svih 12 pobjeda u ovoj sezoni, predvodi Jovanka Radičević. Za rumunski drim-tim, sa druge strane, nastupaju Katarina Bulatović i Marija Jovanović, a da li će njih dvije ili sjajno desno krilo stići do finala, možda će se znati već danas.

Naime, Olkim danas (17 časova) dočekuje Mađarice u Bukureštu, koji mu do sada nije bio srećan. Klub iz Rimniku Vlčee je u glavnog gradu Rumunije igrao revanš finala Lige šampiona u sezoni 2009/2010, ali se na poraz u Danskoj (28:21) nadovezao još jedan (32:31).

Olkim, uzgred, potresaju finansijski problemi, zbog kojih će Bulatovićeva i Aleksandrina Barbosa napustiti klub na kraju sezone, a francuski „L'Ekip” je javio da će obje preći u Vardar. Sve to, ipak, sada pada u vodu, jer je ulog finale.

"Ovo je okršaj dva najkvalitetnija tima u Evropi i sigurna sam da će biti izuzetno teško. Ne bježimo od uloge favorita, to smo same sebi nametnule. Kvalitet, ipak, moramo da pokažemo na terenu. Dobro smo se spremale, a ključ uspjeha je u odbrani. Ako odigramo kako znamo, možemo da ostvarimo rezultat koji bi nam omogućio lakši zadatak na našem terenu", rekla je Radičevićeva za „Vijesti”.

Popularna Joka ističe da Đer neće posvetiti posebnu pažnju Katarini Bulatović, koja je u trci za titulu najboljeg strijelca Lige šampiona.

"Nismo se spremale ni za koga pojedinačno, jer nijedna igračica ne može sama da dobije meč. I nije samo Kaća kvalitet Olkima, koji ima po dvije odlične rukometašice na svakoj poziciji", napomenula je Radičevićeva.

Polufinale otvaraju šampion iz 2011. Larvik i prvak iz 2001. i 2003. Krim, čiji meč u Norveškoj počinje u 15.15 časova, uz prenos na Arena sportu.