Mijatović: Nismo ekipa koja rutinski dobija ovakve mečeve

"Pokušali smo da se što bolje oporavimo, i daćemo sve od sebe da pobijedimo. Bilo bi loše da u meč uđemo pognute glave i da izgubimo”, kaže Mijatović
0 komentar(a)
Rade Mijatović, Foto: Savo Prelević
Rade Mijatović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.04.2013. 11:26h

Iako ističe da će večerašnja utakmica u Rišon Lezionu (18.45) biti psihološki lakša od duela u „Morači“, golman Crne Gore Rade Mijatović ističe da se „u Podgorici vidjelo da Izrael nije nimalo naivan protivnik“.

“Nije to reprezentacija sa kojom smo trebali toliko da se mučimo u Podgorici. Međutim, na njihovom terenu, nakon dalekog puta, blizine dvije utakmice, mislim da će biti izuzetno teško. Pokušali smo da se što bolje oporavimo, i daćemo sve od sebe da pobijedimo. Bilo bi loše da u meč uđemo pognute glave i da izgubimo”, kaže Mijatović.

Golman Dinama iz Minska, koji je u prvom meču upisao 10 odbrana, svjestan je da partija u „Morači“ nije bila na očekivanom nivou.

“Bog nas je pogledao da dobijemo tu utakmicu, nakon onako očajne, jadne partije koju smo pružili. Moram da kažem da smo imali mnogo sreće, bilo je mučenje gledati i igrati tu utakmicu. Ne vjerujem da je Izrael toliko jak koliko smo mi loše svi odigrali, od prvog do posljednjeg. Nadam se da će biti bolje”, ističe Mijatović.

I Mijatović je svjestan da crnogorski rukometaši teško igraju pod imperativom pobjede, kakvi su mečevi sa Izraelom.

“Nismo ekipa koja je sastavljena od igrača koji su sa svojim klubovima, osim u Crnoj Gori, nešto mnogo osvajali. Nijesmo naučili da pobjeđujemo utakmice koje bismo trebali rutinski da dobijemo. Mi ih pobijedimo, ali sa mnogo problema. Mislim da je to nedostatak iskustva kod određenih momaka, neka mala indolencija, malo lošiji pristup. Ali, vjerujem da će reprezentacija, barem oni koji budu tu, jer nećemo svi igrati još 20 godina, steći neku rutinu sa kojom će moći da pobjeđuje utakmice kao što je bila ona sa Izraelom”, zaključio je Mijatović.

Bonus video: