ODLAZAK

Podnio ostavku, Butulija više nije predsjednik Crvene zvezde

Butulija je naveo da je obećanja koja je dobijao prenosio igračima, kao i da im se izvinjava na tome zato što je vjerovao onima koji su mu davali obećanja
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2013. 16:48h

Predsjednik rukometnog kluba Crvena zvezda Igor Butulija podnio je danas ostavku na tu funkciju, navodeći kao razlog oduzimanje bodova i neispunjena obećanja u tom sportskom društvu.

Butulija je tokom vikenda najavio odlazak, a sada je to učinio. On je u saopštenju medijima rekao da je kao predsjednik, i ranije kao trener, donosio novac preko sponzora i donacija i da su ta sredstva bila veća nego rashodi, ali da je klub bio u gubitku zbog ranijih dugova.

"Sve vrijeme dok sam bio predsjednik smo bili u makazama između obaveza prema bivšim i sadašnjim igračima. Ako se ne isplaćuju obaveze prema bivšima, Rukometni savez Srbije oduzima bodove, što sada i čini...A sadašnji štrajkuju ako im se ne isplaćuje", naveo je Butulija.

Nekadašnji trener i igrač kazao je da je "mnogo puta" dobijao obećanja i uvjeravanja od "odgovornih lica" da će RK dobiti donacije i sponzore, ali da "od svega toga nije bilo ništa".

"Vrhunac...su odluke tzv Odbora za hitna pitanja našeg fudbalskog kluba, koji je pre par dana raspodijelio sredstva dobijena od Gasproma. U više navrata smo uveravani da će dio sredstava pripasti i rukometnom klubu...Razumio bih da su sva sredstva ostala u fudbalskom klubu, ali kada je dio toga podeljen drugim klubovima, najviše košarkaškom...to je bilo razočarenje za nas u klubu", naveo je Butulija.

On je kazao da je o finansijskoj situaciji u rukometnoj sekciji razgovarao sa potpredsjednikom Zvezde Nebojšom Čovićem.

Butulija je naveo da je obećanja koja je dobijao prenosio igračima, kao i da im se izvinjava na tome zato što je vjerovao onima koji su mu davali obećanja.

"Molio bih da se formira odgovarajuća radna grupa kako bi se izvršile pripreme za kadrovska rješenja u rukometnom klubu", naveo je Butulija.