Protiv Izraela na pobjedu

„Očekuju nas dvije utakmice koje nam garantuju učešće na EP. Moramo pristupiti maksimalno ozbiljno, jer se radi o dobroj ekipi, tako da je sve na nama”, kaže Fahrudin Melić
122 pregleda 2 komentar(a)
Muška rukometna reprezentacija, Foto: Zoran Đurić
Muška rukometna reprezentacija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.04.2013. 14:58h

Crnogorski rukometaši su optimisti uoči kvalifikacionih utakmica sa Izraelom za plasman na Evropsko prvenstvo (EP) i nadaju se da će boljim igrama i maksimalnim zalaganjem popraviti loš utisak sa Svjetskog prvenstva.

Crna Gora i Izrael odigraće u srijedu meč trećeg kola druge kvalifikacione grupe za odlazak na EP u Danskoj, dok je utakmica četvrtog kola na programu 6. aprila u Izraelu.

Selektor crnogorske reprezentacije Zoran Kastratović kazao je da je predstojeći dvomeč sa Izraelom bitan na takmičarskom i psihološkom planu.

„Utamica je psihološki i rezultatski veoma bitna, jer poslije nastupa na SP moramo da vratimo stabilnost i sigurnost”.

„Prvu utakmicu igramo na domaćem terenu, što će nam pomoći da podignemo samopouzdanje, uđemo u meč sa pobjedničkim ambicijama i nastavimo sa ostvarenjem cilja, a to je plasman na EP”, rekao je Kastratović na okupljanju reprezentativaca.

On je kazao da Crna Gora predstojeće mečeve dočekuje u drugim okolnostima u odnosu na one iz prošlih kvalifikacija.

„Okolnosti su drugačije nego prije dvije godine. U tom momentu igrali smo ispod svojih mogućnosti, sa drugačijim igračkim kadrom i bez šansi da se plasiramo na EP u Srbiji”.

„Izrael je pojačao stručni rad angažovanjem selektora Đukića, organizovana su ekipa, ali mislim da ovoga puta imamo mnogo više ambicija, volje i htjenja utakmice riješimo u našu korist", rekao je Kastratović.

On je kazao da je zadovoljan formom reprezentativaca koji igraju u evropskim klubovima.

„Igrači koji nastupaju u evropskim klubovima su u zavidnoj takmičarskoj formi, dok su oni koji su nastupali za Lovćen u regionalnoj ligi, osim onih najiskusnijih, igrali promjenljivo”.

„Problem predstavlja povreda Grbovića, a ne možemo da računamo na Marka Pejovića. Nadam se da će do prve utakmice svi biti spremni i da će dati svoj maksimum”, rekao je Kastratović.

Kapiten reprezentacije Draško Mrvaljević kazao je da uz maksimalnu borbenost i zalaganje pobjede u dvomeču ne bi smjele da dođu u pitanje.

„Pobjedama možemo da riješimo mnogo toga kada je u pitanju odlazak na EP. Oni igraju kvalitetnu 3-2-1 zonu, nijesu naivan protivnik, kao što to misli crnogorska javnost”.

„Bićemo maksimalno motivisani, mislim da uz pravo zalaganje imamo sve uslove da napravimo dobar rezultat za predstojeće mečeve u junu”, rekao je Mrvaljević.

Prema riječima Mladena Rakčevića, pobjede u mečevima sa Izraelom značile bi mnogo na psihološkom planu.

„Pobjedama protiv Izraela vratili bismo neophodno samopuzdanje. Ukoliko dobijemo ove dvije utakmice jednom nogom smo na EP”.

„Predstoji nam detaljna analiza protivnika, mislim da smo kvalitetniji, ali nakon slabog izdanja na SP moramo biti obazrivi. Gledamo samo naprijed, cilj nam je plasman na EP”, rekao je Rakčević.

Krilo crnogorske reprezentacije Fahrudin Melić očekuje početak pobjedničkog niza protiv Izraela.

„Očekuju nas dvije utakmice koje nam garantuju učešće na EP. Moramo pristupiti maksimalno ozbiljno, jer se radi o dobroj ekipi, tako da je sve na nama”.

„Nijesmo pratili njihove igre, ali svakako pamtimo poraz u Izraelu iz prethodnih kvalifikacija”, rekao je Melić.

Petar Kapisoda je predstojeće mečeve sa Izraelom označio kao ključne u borbi za odlazak na EP.

„Ove dvije utakmice su ključne, prije svega zbog našeg sjajnog učinka u dosadašnjem toku kvalifikacija”.

„Iako je bilo malo vjerovatno, uspjeli smo da ostvarimo dvije pobjede protiv renomiranih protivnika”.

„Imamo rivala po mjeri, i nadam se da ćemo sa ove dvije pobjede uspjeti da obezbijedimo jedno od prva dva mjesta koja bi nas odvela u Dansku”, rekao je Kapisoda.

Nakon dva odigrana kola, Crna Gora je lider kvalifikacione grupe sa četiri boda, a eventualnim pobjedama protiv Izraela obezbijedila bi plasman na EP u Danskoj.

Bonus video: