Zvanično: Mendi u Vardaru

“Srećna sam što Vardar vjeruje u mene, i daću sve od sebe da opravdam ta očekivanja. Ovo je veoma lijep projekat, i ponosna sam što ću biti dio njega”, izjavila je Mendi
366 pregleda 1 komentar(a)
Klodin Mendi, Foto: Zrkvardar.mk
Klodin Mendi, Foto: Zrkvardar.mk
Ažurirano: 01.04.2013. 09:44h

Ono što su već „Vijesti“ najavile, danas je i zvanično potvrđeno – Francuskinja Klodin Mendi potpisala je jednogodišnji ugovor za Vardar (uz opciju produženja), baš kao što je bio slučaj prošle godine, kada se obavezala na vjernost Budućnosti, u koju je stigla iz Meca.

Kako nije bila zadovoljna ponudom Budućnosti za nastavak saradnje, Mendi je odlučila da prihvati finansijski itekako primamljivu ponudu skopskog kluba, koji nastavlja da pravi ekipu za velike domete.

Mendi će se, tako, pridružiti zemljakinjama, Amandin Lejno i Sirabi Dembele, koje su već pristupile Vardaru.

“Srećna sam što Vardar vjeruje u mene, i daću sve od sebe da opravdam ta očekivanja. Ovo je veoma lijep projekat, i ponosna sam što ću biti dio njega. Igraću sa velikim igračima, i nadam se da ću puno naučiti”, izjavila je za sajt Vardara 23-godišnja Mendi.

Mendi je ove sezone u dresu Budućnosti na 12 mečeva u Ligi šampiona postigla 24 gola.

"Dolaskom Mendi dobijamo veliko pojačanje na bekovskoj liniji. Uopše, jedino veliko evropsko rukometne ime se pridružuje ekipi koju gradimo za sljedeću sezonu. Izuzetno smo zadovoljni što su pregovori uspješno završeni i očekujemo uspješnu saradnju. Pred nama je veliki i ambiciozan projekat, i formiranje tako jakog tima je osnova svega toga", izjavio je po potpisivanju ugovora direktor Vardara Davor Stojanoski.

Mendi je karijeru počela u nižerazrednom Mantu, dok je od 2007. do 2010. igrala u Le Avru. Ima titulu sa Mecom, osvojenu prošle sezone.

Sa reprezentacijom Francuske ima dva srebra, osvojena na prvenstvima svijeta u Kini (2009) i Brazilu (2011)...

Osim Mendi, Lejno i Dembele, ugovore za narednu sezonu sa Vardarom potpisale su i crnogorska reprezentativka Jovanka Radičević, te Andrea Lekić i Julija Nikolić.

Tokom zimske prelaznog roka skopskom klubu su pristupile Dragana Pecevska, Biljana Crvenkovska, Begonja Fernandes i Dijana Da Roha...

Bonus video: