Danas okupljanje rukometaša, Žarko Marković ne dolazi?

Desni bek njemačkog Gepingena je, navodno, ljut na selektora što ga je zbog kašnjenja otpisao sa spiska putnika u Španiju
167 pregleda 7 komentar(a)
Kastratović i rukometaši Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Kastratović i rukometaši Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.04.2013. 01:31h

Mogu li da uhvate ritam iz 2012. ili će se okliznuti kao na januarskom Svjetskom prvenstvu u Španiji?

Čitava nacija se nada da će rukometaši Crne Gore uhvatiti prošlogodišnju formu, kada su u baražu za Mundijal šokirali kasnijeg finalistu Olimpijskih igara Švedsku, a potom na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo savladali Njemačku usred Manhajma i Češku u Baru.

Pravo je vrijeme da se vrate na pravi put, jer su pred pulenima Zorana Kastratovića dva meča koja mogu da ih povedu na drugo uzastopno veliko takmičenje.

„Zlatni lavovi” u srijedu u „Morači” dočekuju Izrael, tri dana kasnije gostuju istom timu u Rišon le Zionu, a dvije pobjede nad rivalom iz kvalifikacija za prethodni šampionat Starog kontinenta širom bi otvorile vrata Danske.

Selekcija iz zemlje koja je nastupala samo na jednom velikom takmičenju, Evropskom prvenstvu 2002. u Švedskoj, sigurno ne bi trebalo da uplaši Draška Mrvaljevića i drugove.

Iako je Izrael u prethodnom kvalifikacionom ciklusu pobijedio „crvene”, tim 50-godišnjaka iz Aranđelovca, Dragana Đukića, nema kvalitet kao Crna Gora.

U inostranstvu igra samo Čen Pomeranc, bek njemačkog Grosvalštata, dok su Kastratovići puleni rasprostranjeni širom Evrope...

U slučaju da protiv Izraela osvoje sva četiri boda, „crveni” bi već u nedjelju mogli da proslave odlazak na drugo uzastopno veliko takmičenje.

Tada Njemačka u Haleu dočekuje Češku, a ako te dvije ekipe ne osvoje po dva boda u dvomeču, Crna Gora bi bila siguran učesnik EP...

Kastratović je za ovu akciju pozvao 17 igrača koji su nastupili na Svjetskom prvenstvu, a povrijeđenog pivota Marka Pejovića mijenja desni bek Lovćena Ivan Perišić.

Na spisku je i Žarko Marković, ali kako „Vijesti” nezvanično saznaju, on se neće pojaviti na današnjem okupljanju u hotelu „Crna Gora”.

Desni bek njemačkog Gepingena je, navodno, ljut na selektora što ga je zbog kašnjenja otpisao sa spiska putnika u Španiju...

Spisak

Golmani: Rade Mijatović (Dinamo Minsk, Bjelorusija), Marko Rajković (Valens, Francuska) i Nebojša Simić (Lund, Švedska).

Lijeva krila: Petar Kapisoda (Vest, Švajcarska) i Igor Marković (Lovćen).

Desna krila: Fahrudin Melić (Gorenje, Slovenija) i Marko Lasica (Kangas, Španija).

Pivoti: Mladen Rakčević (Metalurg, Makedonija) i Nemanja Grbović (Lovćen).

Lijevi bekovi: Vladimir Osmajić (Cimos, Slovenija), Vasko Ševaljević (Dinamo Minsk, Bjelorusija) i Goran Lasica (Lovćen).

Srednji bekovi: Draško Mrvaljević (Bregenc, Austrija), Stevan Vujović (El Džaiš, Katar) i Mirko Milašević (Puetro Sagunto, Španija).

Desni bekovi: Zoran Roganović (Lund, Švedska, na pozajmici u katarskoj Al Kijadu), Žarko Marković (Gepingen, Njemačka), Marko Simović (Al Ahli, Katar) i Ivan Perišić (Lovćen).

Bonus video: