Budućnost poražena od Lokomotive

Podgoričanke su danas poražene u Zagrebu od Lokomotive 27:24 (18:10), u utakmici 14. kola Regionalne lige.
74 pregleda 1 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Rukometašice Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.03.2013. 18:26h

Rukometašice Budućnosti propustile su priliku da preuzmu prvo mjesto na tabeli Regionalne lige - Podgoričanke su danas poražene u Zagrebu od Lokomotive 27:24 (18:10), u utakmici 14. kola Regionalne lige.

To je drugi poraz Budućnosti, koji je ove sezone ostvario i deset pobjeda i remi.

Lokomotiva je upisala osmu pobjedu, a ima i pet poraza i remi, i blizu je plasmana na fajnl-for.

Crnogorski šampion je, tako, kolo prije kraja ostao na drugom mjestu na tabeli sa 21 bodom, jednim manje od lidera Podravke.

Budućnosti ostaje još meč kod kuće protiv Zaječara, sa kojim treba da igra i Podravka, ali u gostima.

Budućnost je meč izgubila u prvom poluvremenu, u kojem je primila čak 18 golova. Početkom drugog poluvremena Lokomotiva je imala rekordnih 22:11!

Tada je Adžić odlučio da na teren uvede prvu postavu, pa je Budućnost do kraja ublažila neočekivan poraz...

"U prvom poluvremenu su priliku dobile igračice koje su manje igrale u Ligi šampiona i njihov odnos nije bio na potrebnom nivou, što je rezultiralo velikom razlikom u korist Lokomotive nakon prvog poluvremena. Domaćin je igrao veoma motivisano i znao je da kažnjava naše greške. U nastavku su igrale djevojke koje su iznijele teret meča protiv Podravke i igra je bila na znatno većem nivou. Ovo je bila korisna provjera jer smo se uvjerili na kojem su nivou igračice koje su igrale u prvom poluvremenu i sigurno da nijesam zadovoljan sa te strane, ali sve je to jedno veliko iskustvo", kazao je Dragan Adžić.

U redovima Lokomotive, hrvatskog vicešampiona, blistala je lijevi bek Ivana Božović, dijete Budućnosti, koja je postigla 13 golova, od toga devet u prvom dijelu utakmice.

Lokomotiva - Budućnost 27:24 (18:10)

Zagreb - Dvorana: „II Doma sportova“. Gledalaca: oko 500. Sudije: Načevski i Nikolov (obojica iz Makedonije). Sedmerci: Lokomotiva 3 (3), Budućnost 5 (4). Isključenja: Lokomotiva 12, Budućnost 12 minuta.

Lokomotiva: Razum, Smiljanić, Božović 13, Oštarjaš, Krsnik 3, Marković 2, Galić, Kožnjak 3, Lisjak, Janković 3, Bušić, Milić 3, Prevendar, Debelić, Bukovina, Poljak.

Budućnost: Miljanić 2, Trifunović 1, Mendi 2, Živković, Bulatović 1, Božović 1, Voltering, Georgijevska, Ježić 1, Vukčević, Cvijić 1, Mehmedović 10, Pavićević 1, Knežević 4.

Bonus video: