Nikoli Karabatiću ukinuta suspenzija

Komisija jekaznila četvoricu drugih igrača, koji su priznali da su se kladili - Luku Karabatića, Samuela Onrubiju, Primoša Prosta i Mladena Bojinovića
81 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Karabatić, Foto: Reuters
Nikola Karabatić, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.03.2013. 21:03h

Rukometna federacija Francuske, ukinula je suspenziju Nikoli Karabatiću i još dvojici rukometaša osumnjičenih za učešće u aferi oko namještanja rezultata.

Oni su početkom februara bili suspendovani na šest mječeva, a žalbena komisija je utvrdila da postoji sumnja u materijalne dokaze umiješanosti Karabatića, Dragana Gajića i Isama Teža u eventualno namještanje utakmice.

Gajić i Tež i dalje igraju za Monpelje i, kao i Karabatić, porekli su optužbe.

Karabatić je u međuvremenu napustio Monpelje i prešao u Eks-an-Provans.

Oni su se našli na optuženičkoj klupi, jer su se, navodno, u poluvremenu utakmice Seson - Monpelje kladili za 88.000 eura da će njihov tim izgubiti od potpunog autsajdera, što se i desilo.

Monpelje je u tom dijelu šampionata već uveliko obezbijedio titulu i meč nije imao rezultatski značaj.

Komisija je oslobodila Nikolu Karabatića, Gajića I Teža, ali je kaznila četvoricu drugih igrača, koji su priznali da su se kladili - Luku Karabatića, Samuela Onrubiju, Primoša Prosta i Mladena Bojinovića.

Njima je prvobitna suspenzija od šest utakmica ublažena na zabranu nastupa na četiri utakmice, jer im je to bio prvi prekršaj.

Bonus video: