Budućnost se revanširala Podravci

Izabranice Dragana Adžića savladale su večeras u Koprivnici prvaka Hrvatske 25:22 (8:11), u utakmici 12. kola Regionalne lige
0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Veselin Belojević
Rukometašice Budućnosti, Foto: Veselin Belojević
Ažurirano: 29.03.2013. 20:04h

Rukometašice Budućnosti revanširale su se Podravci za poraz u Baru (26:22) - izabranice Dragana Adžića savladale su večeras u Koprivnici prvaka Hrvatske 25:22 (8:11), u utakmici 12. kola Regionalne lige.

Crnogorski šampion ostvario je desetu pobjedu u ovom takmičenju, u kojem je ove sezone upisao i po remi i poraz. Podravka je doživjela prvi poraz nakon deset pobjeda i dva remija.

Budućnost sada ima bod manje od lidera takmičenja, ali uz utakmicu manje.

Podgoričanke su, inače, meč prelomile u 51. minutu, kada su "plave" stigle do četiri gola prednosti (21:17)...

"Domaćin je bio bolji u prvom poluvremenu i imao je tri gola prednosti nakon prvog poluvremena. Nakon što su se zagrijale u prvom poluvremenu, djevojke su u nastavku odigrale znanto bolje, postigle su 17 golova, primile samo 11 i zahvaljujući takvom odnosu, ostvarili smo pobjedu protiv kvalitetnog protivnika. Podravka koja u svom sastavu ima pet standardnih reprezentativki Hrvatske, reprezentativku Slovenije Šon i odličnu igračicu kao što je Sanja Damjanović, ima veliki kvalitet i raduje odnos djevojaka, jer su savladale takav tim poslije naporne sezone u Ligi šampiona. Uspjeli smo da nanesemo prvi poraz Podravki u Regionalnoj ligi i revanširali smo im se za poraz u Baru", kazao je Adžić.

Budućnost će u subotu (16.30) igrati protiv Lokomotive u Zagrebu.

"U duelu protiv Lokomotive, priliku će dobiti igračice koje nijesu igrale protiv Podravke i vidjećemo kakav će biti njihov odnos. Lokomotiva je pokazala visok kvalitet ove sezone, nalazi se na trećem mjestu na tabeli, tako da nam neće biti lako, ali najvažnije je da se vidi pomak kod nekih igračica i da dobiju priliku da dokažu kvalitet. U ovom trenutku je najvažnije je da dočekamo finalni turnir Regionalne lige u pravoj formi", dodao je Adžić.

Podravka - Budućnost 22:25 (11:8)

Koprivnica - Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledalaca: 500. Sudije: Načevski, Nikolov (Makedonija). Sedmerci: Podravka 6 (6), Budućnost 2 (1). Isključenja: Podravka 8, Budućnost 10 minuta. Crveni karton: Cvijić (Budućnost) 3x2 minuta u 59. minutu.

Podravka: Žderić (10 odbrana i sedmerac), Jelčić (četiri odbrane), Čović, Kiridžić 2, Čović 2, Pongrac, Šenvald, Šon 1, Gaće 2, Damjanović 13, Milanović Litre 1, Dragišić, Vidak, Kapitanović, Horvat 1, Pušić Koroljević.

Budućnost: Voltering (12 odbrana), Vukčević, Miljanić 2, Trifunović, Mendi, Živković 2, Bulatović 2, Božović, Georgijevska 2, Ježić 1, Cvijić 4, Mehmedović 6, Pavićević 1, Knežević 5.

Bonus video: