Rakčević i Metalurg spremaju osvetu Targi Vive Kilceu

"Mislim da smo dobro prošli na žrijebu, nego, recimo, da smo za protivnika dobili Barselonu", kaže za “Vijesti” pivot Metalurga Mladen Rakčević
51 pregleda 2 komentar(a)
Mladen Rakčević, Foto: Rkmetalurg.mk
Mladen Rakčević, Foto: Rkmetalurg.mk
Ažurirano: 26.03.2013. 18:45h

Kako god da završi dvomeč četvrtfinala Lige šampiona između makedonskog Metalurga i poljskog Targi Vive Kilcea, na fajnl-foru u Kelnu, 1. i 2. juna, naći će se jedan debitant.

Metalurg i Vive Targi Kilce su prvi put u četvrtfinalu, a sigurno su i zadovoljni što će, voljom današnjeg žrijeba u Beču, međusobno igrati za plasman u polufinale, jer je Metalurg izbjegao Barselonu, Hamburg i Vesprem, dok je prvak Poljske mogao izvući Flensburg, Kil ili Atletiko Madrid.

Interesantno, Metalurg i Vive Targi Kilce su igrali u grupnoj fazi, i oba puta su slavili Poljaci – 23:21 u Skoplju, 21:20 na svom terenu.

"Još prije žrijeba sam kazao da priželjkujem Vive Targi Kilce, jer su, možda, najslabiji od četiri moguća protivnika. Oba meča protiv njih u grupnoj fazi smo izgubili na naše greške, a vodili su u oba duela, i na poluvremenu, maltene do posljednjih pet minuta. Zato sam siguran da imamo šansi, iako ulogu favorita prepuštamo njima, jer imaju 10 puta veći budžet od našeg. Ali, to je manje bitno kad dođe utakmica, kad se izađe na onih 40x20 metara, što bi rekli treneri. Ponavljam, mislim da smo dobro prošli na žrijebu, nego, recimo, da smo za protivnika dobili Barselonu", kaže za “Vijesti” pivot Metalurga Mladen Rakčević, jedini preostali crnogorski reprezentativac u Ligi šampiona.

Metalurg će biti domaćin u prvom meču 21. aprila, dok je revanš na programu 28. aprila.

"Treba da se dobro pripremimo, da ih ponovo izanaliziramo, da nas zdravlje posluži, i ja sam optimista. Iskreno se nadam da možemo da ostvarimo nešto što je do skora izgledalo nemoguće razmišljati o tome, a kamoli to ostvariti", dodao je Rakčević, koji je ove sezone postigao 39 golova u LŠ.

Branilac titule, njemački Kil u četvrtfinalu će igrati protiv mađarskog Vesprema, sa kojim je igrao u grupnoj fazi (Njemci su slavili kod kuće 32:21, Vesprem je bio bolji na svom terenu 31:30).

Žrijeb je odredio i dva domaća duela, i to kakva – najtrofejniji klub u Ligi šampiona sa osam trofeja, Barselona u četvrtfinalu će igrati protiv Atletiko Madrida, koji je tri puta bio šampion (2006, 2008, 2009), pod imenom Sijudad Reala. Najzad, u njemačkom dvomeču sastaće se Hamburg i Flensburg.

Prvi mečevi igraju se između 17. i 21. aprila, revanši su na programu između 24. i 28. aprila.

Parovi četvrtfinala

Flensburg – Hamburg

Kil – Vesprem

Metalurg – Targi Vive Kilce

Atletiko Madrid – Barselona

Bonus video: