LŠ ZA RUKOMETAŠE

Ispao i Lasica, u četvrtfinalu Barselona, Kil i Atletiko

Prvak Evrope se ne odriče krune – Kil je u revanšu nadoknadio poraz u gostima od Čehovskih medvjeda (37:35) i slavio 30:26 (17:10)
74 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2013. 22:30h

Barselona, Kil, Atletiko Madrid i Vive Tarki Kilce pridružili su se Metalurgu, Flansburgu, Vespremu u Hamburgu u četvrtfinalu Lige šampiona.

Nakon Vaska Ševaljevića i Rada Mijatović, koji su sa Dinamo Minskom ispali od Metalurga Mladena Rakčević, nakon Fahrudina Melića sa Gorenjem, od daljeg takmičenja u LŠ oprostio se i Marko Lasica, desno krilo mađarskog Pik Segeda i crnogorske reprezentacije.

Nakon minimalne pobjede kod kuće (26:25), Pik Seged je u revanšu u Poljskoj izgubio od Vive Tarki Kilcea 32:27 (14:11) i završio takmičenja. Vive Targi Kilce je, tako, postao prva poljska ekipa u četvrtfinalu LŠ, dok Pik Seged nije među osam najboljih bio od 2004. godine. Lasica nije uspio da se upiše u listu strijelaca, a zabilježio je jedno isključenje na dva minuta.

Barselona je ponovobila bolja od danskog Silkeborga, na svom terenu 26:24 (12:13), manje ubjedljivo nego u gostima (32:26). Barselona je 13 put među osam najboljih ekipa u LŠ.

Prvak Evrope se ne odriče krune – Kil je u revanšu nadoknadio poraz u gostima od Čehovskih medvjeda (37:35) i slavio 30:26 (17:10)

Najzad, golom Makedonca Kirila Lazarova (najbolji strijeac svoje ekipe sa šest golova) 25 sekundi prije kraja, Atletiko Madrid je u gostima pobijedio 27:26 (14:13) triler meč u revanšu protiv Fuhse Berlina i deseti put se plasirao u četvrtfinale ovog takmičenja.

Znaju se i šeširi za žrijeb koji je na programu u utorak u Beču, u sjedištu Evropske rukometne federacije. U prvom šeširu su Hamburg, Vesprem, Vive Targi Kielce i Barselona, koji su bili pobjednici grupa u grupnoj fazi takmičenja, a u drugom šeširu su Flensburg, Kil, Metalurg i Atletiko Madrid, koji će, zbog toga, igrati kod kuće u prvom mečevima četvrtfinala.

U četvrtfinalu nema dirigovanog žrijeba, moguć je dvoboj ekipa iz iste zemlje.

Prvi mečevi četvrtfinala LŠ na programu su između 17. i 21. aprila, revanšu su između 24. i 28. aprila.

Pobjednici će se plasirani na fajnl-for u Kelnu, 1. i 2. juna.

Preporučujemo za Vas