Kadetkinje egzibicijom do EP u Poljskoj

Pobjednik turnira je selekcija Danske, koja je u posljednjem kolu savladala Austriju 31:19 (16:10) i zahvaljujući boljoj gol razlici osvojila prvo mjesto
0 komentar(a)
Kadetkinje Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Kadetkinje Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.03.2013. 13:59h

Selektorka Maja Savić u igru uopšte nije uvodila sjajni tandem Đurđina - Malović i Jauković, a naše kadetkinje su u posljednjem kolu barskog kvalifikacionog turnira pregazile vršnjakinje iz Estonije sa 53:13.

Želja je bila 1. mjesto u grupi i povlašćeni žrijeb za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, ali je za ostvarenje želje nakon ranijeg trijumfa Danske nad Austrijom 31:19, bio potreban najmanje 51 gol razlike u meču sa nejakim Estonkama. Previše, čak i za razliku u klasi koja je bila evidentna tokom čitavog meča...

Domaća selekcija je imala granitnu odbranu, kontre su „sijevale” kao na traci, a razlika je rasla iz minuta u minut. Osim početka, kada su gošće povele (1:0), sve ostalo je bilo na strani naših nada.

"Zadovoljna sam kompletnim turnirom, tim prije što sam ovu selekciju preuzela početkom godine, i što smo u grupi sa jakom Danskom pokazale da imamo klasu. Žao mi je zbog prvog meča i remija, ali to ništa ne mora da znači tokom žrijeba".

"Baza je stvorena, imamo talentovanu generaciju i sada je samo na nama da kvalitetno radimo do početka šampionata", rezimirala je barski trodnevni turnir Maja Savić.

Crna Gora - Estonija 53:13 (25:6)

Bar - SC „Topolica”. Gledalaca: 200. Sudije: Alpaidze i Berežkina (Rusija). Sedmerci: Crna Gora 4 (4), Estonija 2 (1). Isključenja: Crna Gora 14, Estonija 8 minuta. Crveni kartoni: I. Pavićević (Crna Gora) u 58. i Sutkovaja (Estonija) u 43. minutu (3X2 minuta).

Crna Gora: Nenezić (pet odbrana), Rajković, Bulatović 6, Ujkić 9, Grbić 9, Prelević, Čavlović 1, Muratović 1, Okiljević 3, I. Pavićević 7, J. Pavićević 3, Senić 3, Jauković, Agović 4 (4), Malović, Arsenijević 7.

Estonija: Birjukova, Haavitsu, Kilmalik, Baljakina 8 (1), Caplina, Kadak 1, Tiganik 1, Voli, Cerepanova 1, Gajevskaja, Mintser 2, Sutkovaja, Paju, Ejnman.

Bonus video: