Drugi poraz rukometašica od Hrvatske, djeca popravila utisak

Nakon jučerašnje ubjedljive pobjede (31:17), Hrvatice su večeras u Baru savladale Crnu Goru 23:19 (15:9).
67 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2013. 20:58h

U petak su igrale bez Katarine Bulatović, Marije Jovanović, Ane Đokić, Suzane Lazović i Sandre Nikčević, te Radmile Miljanić i Majde Mehmedović, pa su više nego ubjedljivo poražene od Hrvatske (31:17).

U večerašnjem drugom duelu istih rivala, selektor Dragan Adžić je mogao da računa na tandem krila Budućnosti, ali je odlučio da odmori Sonju Barjaktarović, Milenu Knežević i Anđelu Bulatović.

Zbog svega toga je bilo jasno da će epilog subotnjeg okršaja biti isti kao i dan ranije, mada je meč bio mnogo uzbudljiviji - potpuno podmlađena ekipa prvaka Evrope borila se odlično, ali je na kraju morala da položi oružje pred Hrvatskom (23:19).

Adžić je u startnu sedmorku uvrstio Marinu Vukčević, Miljanić, Mehmedović, Jovanu Jovović, Jelenu Despotović i dvije djevojke sa prezimenom Klikovac - Andreu i 17-godišnju Bobanu.

Mlada postava nije mogla da odoli znatno iskusnijim protivnicama, koje su u 18. minutu povele 8:3. Crna Gora je nekoliko puta prilazila na minus tri, ali je tim Vladimira Canjuge na veliki odmor otišao sa do tada najvećom razlikom - 15:9.

U nastavku je i Canjuga ubacio na teren gotovo sve igračice sa klupe (u zapisniku ih je ukupno bilo čak 18, a nisu igrale samo Andrea Penezić i Dragana Džono), što je Crna Gora iskoristila da poslije tačno 43 minuta igre dođe na 18:15 i natjera „izbornika“ na tajm-aut.

U 53. minutu je Majda Mehmedović svojim šestim golom, a četvrtim iz kontre, smanjila na 22:20 i donijela tračak nade. Nažalost, već u sljedećem napadu Iva Milanović-Litre je savladala Marinu, a iznudila isključenje Sare Vukčević, što je njena sestra Vesna iskoristila i u 55. minutu povisila na nedostižnih 22:18.

Očekivani poraz, ipak, nije rastužio nikoga u taboru crnogorske reprezentacije, pogotovo ne Adžića, koji je mogao da vidi na koga može da računa i za naredne akcije...

"Cilj je bio da probamo nove igračice, kao i one koje su dosada bile sa nama, ali nisu imale dovoljno prostora. Sada je potpuno jasna slika ko koliko može, i biće im naglašeno šta bi trebalo da poprave u svojim klubovima", naglasio je Adžić.

Crna Gora - Hrvatska 19:23 (9:15)

Bar - Dvorana „Topolica“. Gledalaca: 900. Sudije: Mitrović i Vešović (Crna Gora). Sedmerci: Crna Gora 4 (3), Hrvatska 2 (2). Isključenja: Crna Gora 6, Hrvatska 4 minuta.

Crna Gora: M. VUKČEVIĆ (12 odbrana), Kostić, Perović, MILJANIĆ 6 (3), DESPOTOVIĆ 2, Premović 1, JOVOVIĆ, B. KLIKOVAC 1, Pavićević, A. KLIKOVAC 1, Krnić, S. Vukčević 1, Tošković 1, MEHMEDOVIĆ 6, Knežević.

Hrvatska: GRUBIŠIĆ (devet odbrana), Žderić (četiri odbrane), Razum, Pongrac 1, PETKOVIĆ 2, GAĆE 2, I. Milanović-Litre 2, ELEZ 5 (1), Penezić, JEŽIĆ, LOVRIĆ 1, ZEBIĆ 3 (1), V. Milanović-Litre 2, Janković 2, Džono, Čović 1, Franković, Bašić 2.

Galerija

Bonus video: