Kadetkinje neriješeno sa Danskom

Crnogorske kadetkinje vodile su tokom cijelog meča, nekoliko puta razlika je iznosila i četiri gola, ali je Danska u samom finišu uspjela da smanji zaostatak i golom Kolin Kristijansen da izjednači.
56 pregleda 0 komentar(a)
Đurđina Malović, Foto: Anto Baković
Đurđina Malović, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 22.03.2013. 19:20h

Kadetska reprezentacija Crne Gore bila je na pragu pravog podviga u 1. kolu kvalifikacionog turnira za odlazak na Evropsko prvenstvo - pola minuta prije kraja Dijana Ujkić iz teške situacije nije pogodila za nedostižnih plus dva, da bi nakon tajm-auta Selin Kristijansen donijela važan, ali nezaslužen bod Danskoj (24:24).

"Naravno da je bolno kada tokom meča protiv jakog rivala imate konstantnu prednost i napad da osigurate trijumf, a onda u posljednjim sekundama primite gol koji vam oduzima važne bodove. Moram, ipak, da budem zadovoljna borbom i zalaganjem mojih izabranica, jer su pokazale da posjeduju kvalitet i da znaju da se nose sa mnogo iskusnijim reprezentacijama", rekla je legendarna Maje Savić, koja predvodi generaciju rođenu 1996. godine i kasnije.

Samo tri puta tokom meča je bilo neriješeno - na početku (2:2), u 10. minutu nastavka (17:17) i nažalost na kraju (24:24). Nažalost, fantastična Đurđina Malović i drugarice nisu izdržale, iako su vodile i 23:20.

Na Evropsko prvenstvo u Poljskoj idu dvije najbolje reprezentacije, a Crna Gora meč odluke igra sjutra (18 časova) protiv Austrije, koja je u prvom meču barskog turnira pregazila Estoniju (50:18).

Crna Gora - Danska 24:24 (13:10)

Bar - Dvorana „Topolica”. Gledalaca: 300. Sudije: Mandak i Rudinski (Slovačka). Sedmerci: Crna Gora 5 (4), Danska 1 (1). Isključenja: Crna Gora 2, Danska 4 minuta.

Crna Gora: Nenezić, Rajković (šest odbrana), Bulatović 1, Ujkić 1, Grbić 1, Prelević, Camović, Muratović, Okiljević, I. Pavićević 4, J. Pavićević, Senić 2, Jauković 3 (1), Malović 12 (3), Arsenijević.

Danska: Rajnhard (osam odbrana), Vijum (odbrana i sedmerac), Bogelund 1, Kristensen 3, Pitlik, Johansen 1, Kristijansen 3, Mikelsen 2, Holm, Flader 7 (1), J. Nilsen 1, Jakobsen, Hald 2, L. Nilsen 1, Angel 1, Pedersen 2.

Bonus video: