Johanson: Vidio sam više nego što sam mislio, i kvalitet i karakter

„Došli smo bez najvećih zvijezda, i pokazali se u dobrom svijetlu. Možemo da budemo zadovoljni, možda ne u ovom trenutku, ali za nekoliko dana shvatićemo da smo uzeli medalju, što je svakako uspjeh“, kazao je Johanson
0 komentar(a)
rukometašice crne gore, Foto: Alberto Garcia de Bejar
rukometašice crne gore, Foto: Alberto Garcia de Bejar
Ažurirano: 01.07.2018. 06:14h

Pet pobjeda i poraz, srebrna medalja - statistički i rezultatski, crnogorske rukometašice imale su uspješan nastup na Mediteranskim igrama.

Iako nije bio najvišeg ranga, turnir u Taragoni bi mogao da bude od velike koristi za budućnost, jer su djevojke koje će vrlo brzo biti dio najjačeg tima imale šansu da pokažu selektoru koliko su spremne za najveću scenu.

„Vidio sam i više nego što sam očekivao. Vidio sam nešto za budućnost, vidio sam kako izgleda kombinacija generacija. Zapravo, nisam znao šta da očekujem, igrali smo u novom timu i novoj formaciji, ali vidio sam i kvalitet i karakter“, kazao je Per Johanson.

Šveđanin je pragmatičan - svaka medalja je uspjeh za crnogorski rukomet i sport.

„Došli smo bez najvećih zvijezda, i pokazali se u dobrom svijetlu. Možemo da budemo zadovoljni, možda ne u ovom trenutku, ali za nekoliko dana shvatićemo da smo uzeli medalju, što je svakako uspjeh“, kazao je Johanson.

On je naglasio da je ponosan što je selektor Crne Gore, a to se vidi i na terenu i van njega.

„Uživam u ovom poslu i veoma mi je važno da i u budućnosti radim sa ovim igračicama. Za njih je naredni korak da imaju veću ulogu u najboljem timu i želim da im pomognem u tome“, zaključio je Johanson.

Bonus video: