Kadetkinje žele vizu za Poljsku

Crnogorske kadetkinje će se od danas do nedjelje u Baru, u „Topolici“, u konkurenciji Danske, Austrije i Estonije boriti za jedno od prva dva mjesta, koja vode na Evropsko prvenstvo
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.03.2013. 10:16h

U julu 2007. godine, ženska kadetska reprezentacija bila je prva rukometna selekcija koja je nastupila na nekom velikom takmičenju – izabranice tadašnjeg trenera Dragana Adžića i selektora Nikole Petrovića su zauzele 13. mjesto na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj u konkurenciji 16 reprezentacija, ali su četiri igračice iz te ekipe (Milena Knežević, Majda Mehmedović, Sara Vukčević, Andrea Klikovac) više od pet godina kasnije u Srbiji osvojile zlato na EP sa seniorskom reprezentacijom.

Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, pred novom generacijom, koju sa klupe predvodi legenda našeg rukometa Maja Savić, je novi izazov.

Crnogorske kadetkinje će se od danas do nedjelje u Baru, u „Topolici“, u konkurenciji Danske, Austrije i Estonije boriti za jedno od prva dva mjesta, koja vode na Evropsko prvenstvo u Poljskoj (15 – 25. avgust).

"Prednost dajem Dankinjama, ali mislim da ni Austrija nije loša ekipa, već da je na igračkom nivou kao i Danska. Međutim, mi ćemo od početka ići na pobjedu, a vidjećemo šta će da bude na samoj utakmici. Pitanje je kako će te curice snaći, s obzirom na to da Dankinje i Austrijanke imaju mnogo više utakmicu od nas, i to jakih. Za nas je ovo prvi pravi ispit, pošto su te igračice do sada igrale Prvu crnogorsku ligu, koja nije na nekom nivou. Uz to, nijesu imale opterećenje, niti imperativ pobjede. Sad je to sve već ozbiljnije. Talenat imaju, i mislim da je ovo velika šansa za njih, da prođu kvalifikacije, i da na EP dobiju koju utakmicu više, kako bi se priključile najjačim ekipama u njihovom uzrastu", kaže za „Vijesti“ trener kadetkinja, Maja Savić.

Od kada je ekipu preuzela Maja Savić, kadetkinje su u pripremnom periodu odigrale šest kontrolnih mečeva, četiri sa Bosnom i Hercegovinom, te dva sa Srbijom.

"Da nijesmo imali to, onda ne bismo imali prave provjere da vidimo koliko možemo. Bez jakih utakmica, jakih takmičenja, nema napretka, tu se najviše stiče iskustvo. Fino smo radili, Savez nam izašao u susret pa smo u Baru, dan ranije u odnosu na ostale ekipe. Od januara, praktično, razmišljamo samo o Dankinjama, koje su našu ekipu, u novembru prošle godine, prije mog dolaska, dobile na turniru u Mađarskoj 10-12 razlike. Sada je pravo vrijeme da se vidi kakve smo u odnosu na njih, koliko smo napredovale od januara", dodala je Savić.

Raspored

Danas

Austrija – Estonija (16.00)

Danska – Crna Gora (18.00)

Sjutra

Estonija – Danska (16.00)

Crna Gora – Austrija (18.00)

Nedjelja

Danska – Austrija (10.30)

Crna Gora – Estonija (12.30)

Bonus video: