Od Hrvatske kreće novi ciklus

Poslije više od pet godina, na treningu nacionalnog tima je bilo i jedno pomalo zaboravljeno lice - Nataša Krnić
107 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2013. 12:18h

Tri mjeseca i tri dana nakon nezaboravnih 80 minuta beogradskog rata sa Norveškom, na parketu podgoričke “Morače” okupile su se rukometašice Crne Gore. Šesnaest od 17 evropskih prvakinja iz Srbije, uz šest novih djevojaka, počelo je EHF nedjelju, tokom koje će “crvene” odigrati dva meča sa Hrvatskom, u petak i subotu u Baru.

Poslije više od pet godina, na treningu nacionalnog tima je bilo i jedno pomalo zaboravljeno lice - Nataša Krnić. Djevojka koja je godinama nastupala u Španiji je odličnim igrama u poljskom Vistalu zaslužila poziv selektora Dragana Adžića i pridružila se timu u kojem je posljednji put bila krajem 2007.

"Drago mi je što sam poslije toliko vremena opet u reprezentaciji, da mogu da treniram sa djevojkama. Nadam se da će sve biti u redu, da ćemo dobro odraditi dvije utakmice sa Hrvatskom i uigrati se", rekla je djevojka rođena prije 25 godina u hrvatskom Karlovcu.

Vjeruješ li da ćeš izboriti mjesto i za sljedeće akcije?

"Daću sve od sebe da se nametnem. Nadam se da ću se dobro uklopiti i da ću i u narednom periodu biti dio reprezentacije".

Kako si zadovoljna prvom sezonom u Poljskoj?

"Zasad je sve odlično. Ligaški dio prvenstva smo završile na 2. mjestu, ali se nadam da ćemo ponoviti uspjeh kluba iz prošle godine i u plej-ofu osvojiti titulu. Zadovoljna sam svojim igrama, dobile smo novog trenera Danca, a ja dijelim minutažu na poziciji lijevog beka sa jednom Poljakinjom", naglasila je bivša igračica sutomorskog Haj Nehaja, Budućnosti, Autoreksa, te španskih klubova Bera Bere, Elćea i Alikantea.

Prvi od ukupno četiri treninga (danas još jedan, sjutra dva) preskočile su Katarina Bulatović i Suzana Lazović, koje imaju problema sa povredama, Radmila Miljanić i Majda Mehmedović su lagano radile sa strane, a još nije doputovala Sandra Nikčević. U “civilu” je bila i Ana Đokić.

Kružna napadačica ruskog Rostova kuburi sa povredom kvadricepsa, ne trenira već dvije sedmice, a u “Topolici” će se oprostiti od dresa crnogorske reprezentacije, jer na kraju sezone završava karijeru. Samo je pitanje kako će se to sada izvesti...

Osim Krnićeve, sa zlatnim djevojkama iz Beograda ovih nekoliko dana će provesti bekovi poljskog Horžova Jovana Jovović i niške Naise Sanja Premović, golmanke Budućnosti i Bisera rođene 1994. godine, Katarina Perović i Milica Kostić, te pivot Bisera Bobana Klikovac, koja će tek u julu postati punoljetna. Selektor najavljuje da će se potruditi da u jednom od dva meča svima pruži priliku.

"Želja nam je i pravi je momenat da vidimo koliko mogu djevojke koje do sada nisu bile u reprezentaciji. Neke starije sam trenirao, neke mlađe pratim kod koleginice Kolaković i sigurno je da će protiv Hrvatske dobiti šansu, da vidimo da li možemo da računamo na njih za Mediteranske igre i ostale akcije. Mečevi sa Hrvaticama će biti jako dobre provjere, jer je to odlična reprezentacija, sa igračicama kakve su Penezić i Grubišić", rekao je Adžić, uz napomenu da će Đokić i Lazović sigurno propustiti okršaje sa Hrvatskom, a da će se sve uraditi da se Bulatović, Miljanić i Mehmedović osposobe makar za jednu utakmicu.

Galerija

Bonus video: