Olkim protiv Đera u polufinalu

Olkim je, na kraju, zauzeo drugo mjesto u svojoj grupi, iako je startovao sa dva poraza, ali je sa četiri uzastopne pobjede izborio očekivani prolaz među četiri najbolje ekipe
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2013. 22:02h

Olkimu je trebala pobjeda od pet razlike (ili četiri, pod uslovom da ne primi više od 23 gola) protiv Krima da bi zauzela prvo mjesto u grupi 2 i izbjegla mađarski Đer u polufinalu Lige šampiona - prvak Rumunije, međutim, nije uspio u toj namjeri, na kraju je Slovenke porazio samo 23:20 (9:12), pa će se u polufinalu sresti dva, možda, i najveća favorita za titulu.

Đer je jedina ekipa koja je upisala svih 12 pobjeda u dosadašnjem toku Lige šampiona.

U drugom polufinalu sastaće se Krim i Larvik, a termini su 6/7. i 13/14. april.

Krim je u 40. minutu vodio 15:11, i činilo se da će i do pobjede u Vlčei. Međutim, do 50. minuta Olkim je preokrenuo na 21:17. Ipak, Krim je uspio da smanji na 21:20, da bi Olkim do kraja uspio samo da poveća razliku na nedovoljna tri gola.

Katarina Bulatović, najbolji strijelac ekipe, nije imala svoje veče, pa se samo tri puta upisala u listu strijelaca Olkima, u kojem je najefikasnija bila Ramona Farkau sa sedam golova.

U Krimu su najefikasnije, sa po četiri gola, bile Andrea Penezić i Kristin Vorc.

Olkim je, na kraju, zauzeo drugo mjesto u svojoj grupi, iako je startovao sa dva poraza, ali je sa četiri uzastopne pobjede izborio očekivani prolaz među četiri najbolje ekipe.

Bonus video: