Lovćen savladao Zagreb

Konačnih 30:28 ne odslikava najbolje ono što se dešavalo na terenu, jer je tim Zorana Abramovića dominirao od samog starta
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.03.2013. 20:06h

Drugi put za nepunu godinu, Zagreb je potonuo na Cetinju - u posljednjem meču pred svojim navijačima u drugom izdanju SEHA lige, rukometaši Lovćena održali su lekciju hrvatskom velikanu.

Konačnih 30:28 ne odslikava najbolje ono što se dešavalo na terenu, jer je tim Zorana Abramovića dominirao od samog starta, a nekoliko puta je imao čak i osam golova prednosti.

Cetinjani su krenuli furiozno i natjerali Borisa Dvoršeka, koji je na klupi Zagrepčana mijenjao prvog trenera Slavka Golužu, da pozove tajm-aut u 14. minutu i odredi „flastera” razigranom srednjem beku Marku Jovetiću.

Nije pomoglo - odmah nakon toga, Igor Marković je postigao svoj šesti gol za velikih plus šest (9:3).

Postigao 11 golova: Igor Marković

U 25. minutu je bilo rekordnih osam golova razlike (15:7), a gosti su serijom 3:0 na poluvremenu izborili podnošljiv minus (16:11).

Kada su Luka Stepančić i Josip Valčić na početku nastavka smanjili na 16:13, činilo se da i oslabljeni učesnik Lige šampiona (nedostajali kapiten Zlatko Horvat i prvi srednji bek David Špiler, te Marko Matić) može da preokrene.

Tada se razgoropadio 20-godišnji golman Lovćena Vladan Abramović, „skinuo” nekoliko vezanih zicera, a Ivan Perišić sa jednim i Goran Lasica da dva vezana pogotka vratili domaće na pristojnu razliku (19:13).

Zagreb je posljednji trzaj imao nakon što je Filip Ivić odbranio sedmerac Markoviću, pošto su sa četiri gola u nizu prišli na 24:21.

Spustio rampu Zagrepčanima: Vladan Abramović

Tada je stvari u svoje ruke preuzeo Stevan Vujović i sa nekoliko fenomenalnih šuteva riješio pitanje pobjednika.

“Zahvalan sam navijačima, koji su nas vodili do pobjede nad velikim Zagrebom”.

“Utakmica je bila iscrpljujuća, borili smo se svih 60 minuta i pokazali Zagrebu da ne može ovako da igra u gostima”.

“Pogotovo se to odnosi na dolazak na Cetinje, gdje smo ove sezone dobili sve ekipe iz vrha, osim Metalurg”, istakao je Vujović.

Porazom na Cetinju, Zagreb je praktično izgubio šansu da bude prvi na kraju regularnog toka.

“Loše smo ušli u utakmicu i u prvih 20-ak minuta promašili previše zicera, posebno sa krilnih pozicija”.

“Kasnije smo stizali, ali realno teško je na ovakvom gostovanju nadoknaditi minus od osam golova razlike”.

“Iako smo primili 30 golova, odbrana nam je bila jača strana, a u napadu smo bili u grču. Lopta je teško kružila, mnogo su nam falili Špiler i Matić”, pravdao se Dvoršek, koji je alibi tražio i u hladnoći u dvorani na Cetinju.

Lovćen - Zagreb 30:28 (16:11)

Cetinje - SRC "Lovćen". Gledalaca. 1.000. Sudije: Načevski i Nikolov (Makedonija). Sedmerci: Lovćen 6 (5), Zagreb 1 (1). Isključenja: Lovćen 6, Zagreb 2 minuta.

Lovćen: ABRAMOVIĆ (17 odbrana), Borilović, Lipovina, JOVETIĆ 2, Popović, I. Radović, MARKOVIĆ 11 (5), VUJOVIĆ 5, Pejović, Kaluđerović, Drašković, M. RADOVIĆ 1, PERIŠIĆ 3, Nikolić, Lasica 2, GRBOVIĆ 6.

Zagreb: STEVANOVIĆ (devet odbrana), Ivić (tri odbrana i sedmerac), Marić 3, BROZOVIĆ 3, STEPANČIĆ 3, MATULIĆ 8 (1), ŠPREM, Šebetić 2, Batinović, J. VALČIĆ 7, Sršen, T. VALČIĆ 1, Mandalinić.

Galerija

Bonus video: