Ubjedljiv poraz Budućnosti od Larvika

Koliko su Podgoričanke imale problema u napadu govori i podatak da su prvi gol postigle tek u 17. minutu za 10:1!
4 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Vesko Belojević
Rukometašice Budućnosti, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.03.2013. 19:22h

Na oproštaju od ovogodišnje Lige šampiona, rukometašice Budućnosti danas su u Norveškoj doživjele ubjedljiv poraz od Larvika 28:16 (13:5), u utakmici šestog kola grupe 1 Glavne runde takmičenja.

Larvik je bio bolji i u "Morači" (20:18), a uz Đer je još ranije obezbijedio plasman u polufinale kao drugoplasirani u grupi, sa četiri pobjede i dva poraza.

Budućnost je doživjela četvrti poraz (po dva od Larvika i Đera), a ostvarila je i po pobjedu i remi (Randers).

Najefikasnija u redovima Budućnosti, u očajnom šuterskom danu, bila je Milena Knežević sa pet golova, dok je u domaćem timu najefikasnija je bila Hamerseng sa osam golova.

“Imali smo mnogo problema zbog odsustva nekoliko važnih igračica, a osjetio se i umor kod svih djevojaka poslije napornog puta. U svakom slučaju moram da naglasim da odnos nije bio na potrebnom nivou, naročito u prvom poluvremenu. Loše smo otvorili utakmicu i napravili veliki broj grešaka što kvalitetan i iskusan tim kao Larvik zna da iskoristi".

"Ostaje žal što smo na ovakav način završili ovogodišnji nastup u Ligi šampiona, iako smo plasmanom među osam najboljih ispunili zacrtani cilj. U svakom slučaju i ovaj duel nam je pokazao da koje igračice možemo da računamo i u narednom periodu i sa kojim snagama možemo da nastavimo put ka izgradnji nove Budućnosti koja će za nekoliko godina ponovo biti u prilici da bude u samom vrhu evropskog rukometa”, rekao je nakon utakmice Adžić.

Koliko su Podgoričanke imale problema u napadu govori i podatak da su prvi gol postigle tek u 17. minutu za 10:1!

Zbog povreda, trener Dragan Adžić nije mogao da računa na četiri igračice, Radmilu Miljanić, Majdu Mehmedović, Suzanu Lazović i Katarinu Bralo.

“Duel protiv Larvika pokazao je koliko smo daleko od timova koji su u samom vrhu, ali treba imati u vidu činjenicu da Larvik u svojim redovima ima osam igračica koje imaju preko 30 godina i koje imaju veliko iskustvo. Pozitivna stvar iz ovog duela je činjenica da je Jelena Despotović iskoristila priliku na pravi način i još jednom potvrdila da je igračica na koju možemo ozbiljno da računamo u budućnosti".

"Ona je radila kvalitetno čitave sezone, a u posljednjih deset minuta duela protiv Larvika, još jednom je potvrdila da napreduje i da u narednoj sezoni možemo još više da računamo na nju. Ono što je svakako hendikep je povreda koljena koju je doživjela Željka Nikolić, koja je morala da napusti igru već u 19. minutu, a tek nakon dodatnih pregleda biće poznata težina povrede", dodao je Adžić.

U drugom meču ove grupe, Đer je pred svojim navijačima savladao Randers 32:24 (15:12) i plasman u polufinale izborio kao prvoplasirani sa maksimalnim učinkom u dosadašnjem dijelu Lige šampiona.

Larvik - Budućnost 28:16 (13:5)

Larvik - Arena "Larvik". Gledalaca: 2.025. Sudije: Opava i Valek (Češka). Sedmerci: Larvik 2 (1), Budućnost 3 (2). Isključenja: Larvik 6, Budućnost 4.

Larvik: Rantala, Leganger (16 odbrana i sedmerac), Larsen, Edin 3, S. Brajstol 2, Blanko, Brejvang 5, Hamerseng 8, Koren-Rigelhut 5, K. Brajstol 1, Suland 1, Merk 1, Vibe 1, Sando, Bile 1.

Budućnost: Voltering (19 odbrana i sedmerac), Vukčević, Mendi 1, Živković, Bulatović 1, Nikolić 1, Georgijevska, Ježić 2, Cvijić 1, Despotović 4, Pavićević 1, Knežević 5.

Bonus video: