Adžić: Maksimalno i protiv Larvika

“Podjednako nam je bitna utakmica u Larviku kao da je za prolaz u polufinale”, rekao je Adžić.
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.03.2013. 13:23h

Budućnost će i u Larviku odigrati na maksimalnom nivou, kao da od te utakmice zavisi plasman u polufinale Lige evropskih šampiona, kazao je trener podgoričkog rukometnog kluba Dragan Adžić.

Budućnost će sjutra u Larviku sa istoimenim norveškim timom odigrati utakmicu posljednjeg, šestog kola Glavne runde Lige šampiona.

Adžić je kazao da mu je žao što će ekipa u Larviku igrati oslabljena, navodeći da će se to, uz umor od napornog puta, odraziti na učinak i izdanje njegovog tima.

“Gostovanje Larviku nam puno znači, jer mi nijesmo ušli u Glavnu rundu zbog polufinala već sticanja iskustva i što jačih utakmica protiv najačih ekipa. Larvik je izuzetan tim, polufinalista dvije godine uzastopno i osvajač Lige šampiona prije dvije godine. Pravi izazov za nas i siguran sam da će djevojke dati više nego što objektivno budu mogle, imajući u vidu umor i sastav”, rekao je Adžić agenciji MINA.

On je kazao da je Budućnost u prvoj utakmici pokazala da može da igra protiv Larvika.

“Imamo način kako se igra protiv njih. Koliko ćemo sjutra izdržati bez Radmile Miljanić, Majde Mehmedović i Suzane Lazović to je veliko pitanje, ali daćemo maksimum kao da je utakmica za prolaz, za polufinale. Jedino na taj načlin možermo da cijenimo meč protiv tako jake ekipe i iz njega izvučemo što nam je potrebno”, rekao je Adžić.

On je uvjeren da se rukometašice Budućnosti ni sjutra neće štedjeti i razmišljati da im ta utakmica nije bitna.

“Podjednako nam je bitna utakmica u Larviku kao da je za prolaz u polufinale”, rekao je Adžić.

On je kazao da će gostovanjem Larviku biti završena izuzetno uspješna sezona podgoričkog tima na evropskoj sceni.

“Moramo biti zadovoljni učinjenim, jer sa ovakvim sastavom biti među osam i igrati protiv vrhunskih ekipa je veliki uspjeh. To je dokaz da smo na pravom putu, da znamo šta radimo i na koji način želimo da vratimo Budućnost u sam vrh evropskog rukometa”, rekao je Adžić.

Budućnostje porazom od Đera u prošlom kolu izgubila sve šanse za plasman u polufinale.

U Glavnoj rundi ima učinak od po pobjedu i remi i tri poraza, od kojih je jedan doživjela od Larvika 20:18.

Norveški tim uoči posljednjeg kola obezbijedio je drugo mjesto u grupi i plasman u polufinale, a u Glavnoj rundi ima učinak od tri pobjede i dva poraza.

Utakmica u Larviku počeće u 17.45 časova.

Bonus video: