Cvijić: Polufinale ostaje san za narednu sezonu

„Pokazale smo i sebi i drugima da možemo da se nosimo sa najjačima i da Đer nije bolji od nas”, istakla je Katarina Ježić
2 komentar(a)
Ažurirano: 11.03.2013. 11:12h

Budućnost je porazom od Đera ostala bez šansi da se domogne polufinala Lige šampiona.

Iako je prvak ostao bez krune, razloga za tugovanje nema, jer je najmlađa ekipa u Evropi pokazala da u narednim godinama može da se ponovo popne na krov Starog kontinenta.

Zbog toga igračice i nisu bile previše razočarane nakon poraza od ekipe koja je upisala i 11. trijumf u Ligi šampiona.

„Uživala sam igrajući pred ovom predivnom publikom, cijela utakmica je bila neizvjesna i drago mi je zbog toga”.

„Vodile smo i gubile, uspjele da se vratimo poslije minusa od pet golova i to me stvarno raduje. Vidim samo pozitivne stvari poslije ovog meča”, istakla je Dragana Cvijić.

Budućnost je u finišu imala šansu da izbori remi, kojim bi ostala u konkurenciji za polufinale, ali nije uspjela.

„Pred kraj smo bile brzoplete, ali to je sport. Moramo da se okrenemo narednim izazovima”.

„Čeka nas još duel protiv Larvika i želimo pobjedu u tom meču, bez obzira na to što nijesmo izborile plasman u polufinale. To ostaje san za narednu sezonu”, poručila je Cvijićeva.

Drugi pivot „plavih”, Katarina Ježić, smatra da su Podgoričanke pokazale da nisu gore od Đera.

„Od lošeg početka do vatrenog završetka, tako bih opisala ovaj uzbudljiv meč. Pokazale smo i sebi i drugima da možemo da se nosimo sa najjačima i da Đer nije bolji od nas. Vjerujem da ćemo osvojiti da boda protiv Larvika, zaboraviti ove greške i odigrati još jednu nevjerovatnu utakmicu”.

Za razliku od prošle sezone, Jovanka Radičević je ovog puta odlično primljena u „Morači”. Emocije je, ipak, ostavila po strani i bila jedna od najboljih igračica Đera.

Jovanka Radičević faulira Milenu Knežević

„Izuzetno teška utakmica, kao što smo i očekivale. Znale smo da nam neće biti kao u prvom meču, Budućnost je svih 60 minuta pružila jak otpor”.

„Ljudi koji su došli u ovolikom broju i oni pored malih ekrana su uživali gledajući ova dva tima”.

„Srećna sam što smo dobro odigrale i zabilježile još jednu pobjedu, htjele smo da iskoristimo utakmicu protiv Budućnosti da se što bolje spremimo za polufinale, naglasila je Radičevićeva.

Trener Đera Martin Ambros je poručio da se Budućnost borila kao pravi šampion.

„Neću biti previše ljubazan, već ću prvo čestitati mojoj ekipi, jer je savladala ovakav tim. Nakon toga, želim da čestitam i našem rivalu, koji se borio kao šampion”.

„Do posljednjeg trenutka je pokušavao da ostane u igri za polufinale, zbog čega je ova naša pobjeda još značajnija”, poručio je Martin.

Bivši trener Ićaka se osvrnuo na činjenicu da je njegov tim od plus šest (11:5) došao do minus dva (17:19).

„Dobro smo otvorili meč, ali nam je rival napravio mnogo problema u finišu prvog poluvremena i prvih 15 minuta nastavka”.

„Imali smo dva gola minusa, ali smo reagovali i pokazali da i mi možemo da budemo osvajači Lige šampiona, zaključio je Martin.

Galerija

Bonus video: