Protiv najjačih moraju najbolje

"Svi se nadamo trijumfu nad ekipom koja je najjača u Ligi šampiona i jedan je od glavnih favorita za osvajanje titule", istakla je reprezentativka Srbije, koja 15. marta puni 23 godine
1 komentar(a)
Dragana Cvijić, Foto: Vesko Belojević
Dragana Cvijić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.03.2013. 02:49h

Pomoć iz Danske nije stigla - iako je buduća igračica Budućnosti Kamila Dalbi postigla osam golova, Larvik je savladao Randers sa 31:26.

Zbog toga aktuelni prvak Evrope večeras u „Morači” mora da ponovi ono što je prije četiri dana prvi ove sezone uradio Ferencvaroš - da uzme makar bod Đeru.

Ukoliko se, pak, Mađarice u reprizi prošlogodišnjeg finala domognu i 11. pobjede u ovom izdanju Lige šampiona, a 30. u sezoni, maštanje Podgoričanki o polufinalu biće završeno...

Dragana Cvijić, ipak, ne želi da odustane od sna, već vjeruje da je moguće da tim Martina Ambrosa nakon prvog remija (34:34), doživi i prvi poraz u sezoni.

"Imamo iskustvo iz prve utakmice sa Đerom, kada nismo dobro odgovorili na njegovu igru. Spremile smo se dobro, a poraslo nam je samopouzdanje poslije velike utakmice u Randersu. Pokušaćemo da smanjimo broj tehničkih grešaka, da odigramo još bolju odbranu nego u Danskoj i mislim da možemo da pobijedimo Đer. Svi se nadamo trijumfu nad ekipom koja je najjača u Ligi šampiona i jedan je od glavnih favorita za osvajanje titule", istakla je reprezentativka Srbije, koja 15. marta puni 23 godine.

Cvijićeva je ubijeđena da će Budućnost igrati mnogo bolje nego u Mađarskoj, kada je poražena sa čak 27:17.

"Elena Gjorgijevska je tada tek poslije povrede počela da igra, baš kao i ja. Svaka od nas je tada imala neki problem i sputala nas je velika želja. Propustile smo tada mnogo, sada imamo priliku da odgovorimo na igru Đera. Tada nam nije ništa išlo, a to ne može da se ponovi dva puta protiv iste ekipe", zaključila je Cvijićeva.

Budućnost je najmlađa ekipa u Ligi šampiona, a Đer je najskuplja uz Olkim. I da rezultati nisu kakvi jesu, bilo bi jasno ko je favorit.

"Ova utakmica može da pokaže mnogo toga. Naša mladost nema nikakve veze sa nedostatkom kvaliteta i mislim da je ovo velika prilika da savladamo najbolju ekipu u Ligi šampiona ove sezone. Ključ pobjede je u nama samima, možemo da trijumfujemo ako budemo kao jedna na terenu", naglasila je Katarina Ježić.

Pozicioni napad je ove sezone malo problematičan za Budućnost, jer nema pravih šutera. Zbog toga je neophodno što više lakih golova.

"Ne kažem da su odbrana i kontra recept. Iz dobre odbrane dolazi smireniji napad, jer i kad promašimo znamo da ćemo se odbraniti", poručila je 20-godišnja Hrvatica.

Radičević: Nadam se lijepom dočeku

Drugi put u „Moraču” stiže kao protivnica Budućnosti. I nada se da će ovog puta biti dočekana kako zaslužuje. U pitanju je, naravno, Jovanka Radičević, koja je nekoliko puta bila na meti najvatrenijih pristalica podgoričkog kluba.

„Varvari” su je, naime, vrijeđali u sva tri meča Đera i Budućnosti, jer su joj zamjerili što je slavila golove protiv svog matičnog kluba.

"Srećna sam što sam opet kući, što ću ponovo igrati u dvorani u kojoj sam odrasla. Nadam se da ću sada biti dočekana kako zaslužujem i da će ljudi shvatiti da sam takva, da sam pravi profesionalac i sportista, koji je dosljedan sebi. Vjerujem da ću biti lijepo pozdravljena, a ako neko smatra da treba da me vrijeđa, neka to radi", kaže Radičevićeva za „Vijesti”, koja je sa saigračicama doputovala juče oko 17.30 časova čarterom direktno iz Đera.

Da li su te povrijedile uvrede sa tribina u tih nekoliko mečeva?

"Naravno da jesu, pogotovo što mislim da ih nisam zaslužila. Mislim da sam zaslužila da me niko ne vrijeđa, jer sam uvijek srcem i dušom igrala i za Budućnost i za reprezentaciju. Šta očekuješ na terenu?

Hoćete li biti opuštene, jer ste već osigurale 1. mjesto u grupi?

"Nismo uopšte opuštene. Želimo da upišemo još jednu pobjedu, kako bismo gradile pozitivan duh za polufinale. Igraćemo u punom sastavu, ali očekujem puno teži meč nego u Đeru, jer će Budućnost dati sve od sebe, dok god postoji šansa za polufinale", zaključila je Radičevićeva.

Bonus video: