Radičević: Ne dolazimo da vraćamo dug, to je meč kao i svaki drugi

"Uvijek je lijepo igrati pred svojom publikom. Vjerujem da za svakog sportistu to predstavlja posebnu draž”, kaže za “Vijesti” Jovanka Radičević
83 pregleda 0 komentar(a)
Jovanka Radičević, Foto: Www.eurohandball.com
Jovanka Radičević, Foto: Www.eurohandball.com
Ažurirano: 08.03.2013. 15:53h

Drugu godinu zaredom, od kada je napustila Budućnost, Jovanka Radičević ima priliku da igra protiv svog bivšeg kluba. Prošle sezone je to bilo u finalu Lige šampiona, ovoga puta Đer u “Moraču” stiže u pretposljednjem kolu Glavne runde.

“Uvijek se radujem dolasku kući i dvorani u kojoj sam provela prelijepe godine. Uvijek je lijepo igrati pred svojom publikom. Vjerujem da za svakog sportistu to predstavlja posebnu draž”, kaže za “Vijesti” Jovanka Radičević.

Iako je 13. maja prošle godine u “Morači” izgubio revanš finala LŠ, samim tim i trofej, Đer, kako kaže Radičevićeva, ne dolazi u Podgoricu željna revanša.

“Ne razmišljamo na to da moramo da vratimo neki dug. Spremamo se za tu utakmicu kao i za svaku prije nje. Postoje motiv i želja za pobjedom kako bismo održale kontinuitet dobrih igara. Tako se i spremamo”, dodaje Radičević.

Sa četiri pobjede, Đer je dva kola prije kraja osigurao prolaz u polufinale, i dolazi rezultatski rasterećen. Ali se zbog toga neće štedjeti…

“Naravno da ćemo da igramo maksimalno, daćemo sve od sebe da pobijedimo, bez obzira što smo prošle dalje. Svaku utakmicu želimo da iskoristimo da se što bolje spremimo za polufinale. Ne vidim nijedan razlog da ne igramo maksimalno. Svaka utakmica je nešto novo i treba je iskoristiti na najbolji način”, ističe zvanično najbolje desno krilo Evrope.

Sa druge strane, Budućnost ima tri boda iz četiri kola i imperative pobjede, kako bi ostala u trci za polufinale.

“Budućnost je takva ekipa koja se ne predaje nijednu utakmicu, posebno kada zna da još ima šansi za polufinale. Da li će iskoristiti svoju šansu, to ćemo da vidimo. Ali, zna se da nada posljednja umire, zato ne vidim razloga zašto Budućnost ne bi mogla u polufinale.

Kakvog će rivala imati Budućnost u nedjelju govori i podatak da je Đer jedina ekipa u dosadašnjem toku Lige šampiona koja je do sada ostvarila sve pobjede.

“Ko ne bi bio zadovoljan tim učinkom. Raduje me to što smo iz utakmice u utakmicu sve bolje u odbrani i to govori da smo od Larvika, koja je po meni trkačka ekipa, primili samo 18 golova. Odbrana je glavni adut na svakoj utakmici, a što se napada tiče, ne brinem, jer, Bogu hvala, imamo dobre igračice u napadu. Ali, posebno me raduje što smo sa Ambrošem mnogo napredovali kao tim, imamo totalno drugačiji stil igre u odnosu na prošlu sezonu”, kaže Jovanka.

Na pitanje koga bi voljela za rivala u polufinalu između Krima, Ferencvaroša i Olkima, Radičević odgovara:

“Iskrena da budem, potpuno mi je svejedno ko će nam biti protivnik u polufinalu. Apsolutno se ne plašim nikog, jer smatram da imamo veliki kvalitet da igramo sa svima. Samo želim da svi budemo zdravi. Do god dođe u polufinalu, dobro došao.

Jovanka će još nekoliko mjeseci nositi dres Đera, a od iduće sezone biće članica makedonskog Vardara.

“Ambicije su naravno da igramo Ligu šampiona. Raduje me to što će u Vardaru igrati dosta dobrih igračica i mislim da ćemo biti dobra konkurencija svima. Vardar ima velike ambicije i zadovoljna sam izuzetno po svakom pitanju, radujem se što ću biti dio tog tima”, zaključila je Jovanka Radičević.

Bonus video: