Dok god postoji šansa, maštaće o polufinalu

"Iskreno vjerujem da možemo da dobijemo Đer kući i tako ću i trenirati", kaže Dragana Cvijić
2 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2013. 12:43h

Druga pobjeda u gostima u ovogodišnjoj Ligi šampiona, i to ponovo u Danskoj, bila je nadohvat ruke. Na kraju je jedva sačuvan i remi - u meču prepunom preokreta, u kojem su nekoliko puta imale minus četiri, a u 49. minutu vodile 19:15, rukometašice Budućnosti su morale da se spasavaju i golom Radmile Miljanić 67 sekundi prije kraja stignu do boda protiv Randersa.

Zbog toga će izabranice Dragana Adžića protiv Đera i Larvika biti pod imperativom - protiv Mađarica moraju da osvoje makar bod, a potom da trijumfuju u Norveškoj sa makar dva gola razlike da bi se domogle polufinala.

Jeste da to niko nije očekivao pred početak sezone, ali jedna stvar je sigurna - dok god postoji šansa, Klara Voltering i drugarice se neće predati.

"Dobro smo otvorile utakmicu u Randersu, ali smo promašile dosta zicera. Da smo to pogodile, meč bi dosta lakše tekao. Poslije smo gubile četiri razlike, ali smo uspjele da se vratimo i preokrenemo utakmicu".

"Na kraju je, ipak, odlučilo naše neiskustvo, nešto slično kao na utakmici sa Larvikom", kaže Dragana Cvijić, koja je sa šest golova bila najefikasnija u revodima Budućnosti.

Da li si pomislila da je sve gotovo kada ste povele 19:15?

"Iskreno, mislila sam da smo uzele stvar u svoje ruke i da ćemo povesti pet-šest razlike i mirno privesti utakmicu kraju. Mislile smo da mi tada diktiramo tempo".

Na 19:18 ste dobile igračicu više, ali ste dozvolile Randersu da postigne dva gola. Da li na tome mora da se radi?

"Pravile smo dosta veće greške od toga. Malo nam je „ušla voda u uši”, dozvolile smo gol odakle ga nikad ne bismo primile. To je sport, sve se to desi".

U nedjelju čekate Đer, koji je pokazao najviše u ovoj sezoni. Možete li makar do boda, koji vam je neophodan da biste u Larviku rješavale pitanje plasmana u polufinale?

"Đer je pokazao da je najjači u grupi, ima sve četiri pobjede i pun je samopouzdanja. Sigurno će doći u „Moraču” da nas pobijedi, jer je tu izgubio titulu u Ligi šampiona, tako da će to biti jako teška utakmica na psihološkom planu, teža nego sve do sada".

"Moramo da igramo dobru odbranu, u čemu smo u Đeru bile mnogo loše, da ne razbranimo Lunde kao tamo i onda možemo da okrenemo meč u našu korist. Iskreno vjerujem da možemo da dobijemo Đer kući i tako ću i trenirati", zaključila je Cvijićeva.

Da su pobijedile u Randersu, „plavima” meč sa Đerom praktično ne bi ništa značio.

Ovako moraju da ugrabe makar bod, jer će u suprotnom vjerovatno završiti takmičenje u grupi. I pored toga, 19-godišnja Marina Vukčević ističe da remi u Danskoj mnogo znači njenom timu, iako žali za trijumfom...

"Prvo poluvrijeme nije bilo na nivou, ali smo u nastavku pokazale da možemo dobro da igramo. Nisu problem bili napad i promašeni ziceri, već neki potezi u odbrani".

"Žao mi je što nismo pobijedile, mislila sam da ćemo trijumfovati kad smo povele četiri razlike. To je, ipak, prošlost, moramo da pokušamo da izvučemo bar bod protiv Đera".

Smatraš li da će Mađaricama biti lakše da igraju jer su osigurale 1. mjesto u grupi 1 ili će to biti vaša prednost?

"To će biti prednost i nama i njima. Nama je plus što igramo kući svim srcem, uvijek imamo dodatni motiv, a one će biti rasterećene", naglasila je Vukčevićeva.

Nisam očekivala šansu

Iako krajem avgusta puni tek 20 godina, Marina Vukčević već četvrtu sezonu nastupa u Ligi šampiona Doduše, rijetko kada je dobijala šansu, ali je u Danskoj branila skoro 35 minuta.

I potpuno je opravdala povjerenje, jer je odbranila osam šuteva i sedmerac. Na pitanje da li je očekivala šansu, kao iz topa odgovara:

"Ne".

Šta si pomislila kada ti je rečeno da ulaziš u igru?

"Željela sam da iskoristim šansu i da se odužim Klari za povjerenje koje mi pruža na treninzima".

Galerija

Bonus video: