Lovćen savladao Slogu

Cetinjani su upisali osmu pobjedu u ovogodišnjem regionalnom takmičenju, drugu protiv Sloge, nakon trijumfa u Doboju (33:29).
1 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: Seha-liga.com
Rukometaši Lovćena, Foto: Seha-liga.com
Ažurirano: 02.03.2013. 19:47h

Drugi put u ovogodišnjem regionalnom takmičenju, Lovćen je savladao Slogu (33:30), ovoga puta teže nego što se očekivalo. Iako su vodili, praktično, tokom čitave utakmice (gosti su imali prednost jedino u prvom poluvremenu, najviše sa tri razlike, 9:6), izabranici Zorana Abramovića su se mučili da ranije slome otpor “fenjeraša”, od koga su u septembru prošle godine poraženi Beogradu, u polufinalu kvalifikaconog turnira za Ligu šampiona.

Tim iz Doboja je priprijetio u samom finišu, kada je na dva i po minuta prije kraja (31:30) prišao na gol zaostatka, zbog čega je Abramović zatražio minut odmora. U finišu je crnogorski šampion (najveću prednost je imao u nastavku kod 24:20 i 28:24), ipak, uspio da stigne do osme pobjede (Sloga je doživjela 14. poraz), kojom se vratio na peto mjesto na tabeli SEHA lige…

“Uvijek nakon neke dobre utakmice, a protiv Metalurga jeste bilo takva, iako nijesmo bili favorit, Lovćen ima tešku narednu utakmicu, posebno onu gdje je favorit. Stvarno smo bili isrcpljeni, vidjelo se to i protiv Sloge, jer smo odigrali pet utakmica u kratkom periodu. Vidjelo se i u Beogradu da nam Sloga ne leži, nekako nas umrtve. Stalno smo vodili, ali nikako nijesmo uspjeli ranije da prelomimo meč. Na kraju smo dobili na iskustvo, imali smo i malo sreće”, rekao je za “Vijesti” trener Cetinjana Zoran Abramović.

Lovćen u preostala tri kola ima težak raspored, jer gostuje bjeloruskom Brestu iz Meškova i Vardaru, a dočekuje Zagreb. “Crveni” su trenutno na četiri boda od četvrtog mjesta (Vardar), koje vodi na fajnl-for.

“Bilo je najvažnije da izguramo ovaj meč sa Slogom, i sad imamo nedjelju dana da se spremimo za Brest i da pokušamo nešto da uradimo, jer nam je to, možda, i posljednja šansa za fajnl-for”, dodao je Abramović.

"Iako se na kraju broji samo rezultat, ne možemo da budemo zadovoljni onim što smo večeras prikazali. Prilično opušteno smo ušli u meč, i dozvolili sebi da nam ekipa Sloge čitavih 60 minuta bude za petama. Naravno, činjenica je da nas je stigao i umor, imali smo u prethodnom periodu tri jake i teške utakmice, a i povrede su uradile svoje. Međutim, na kraju treba da budemo zadovoljni upisanim bodovima, i da se okrenemo novim duelima".

"Očekuje nas ni malo lak meč u gostima Meškova iz Bresta. Dobro je da imamo nedjelju dana da se pripremimo i oporavimo, i možda, što da ne zabilježimo još jednu važnu pobjedu u regionalnoj ligi", kaže bek Lovćena Goran Lasica.

Lovćen - Sloga 33:30 (16:14)

Cetinje - SC “Lovćen”. Gledalaca: oko 500. Sudije: Mitrevski i Todorevski (Makedonija). Sedmerci: Lovćen 8 (8), Sloga 2 (1). Isključenja: Lovćen 8, Sloga 8 minuta. Crveni karton: Lasica (Lovćen) 3x2 minuta u 48. minutu.

Lovćen: Abramović (12 odbrana), Borilović (pet odbrana), Lipovina, Jovetić 4, Popović, I. Radović, M. Radović 2, Marković 12 (7), Vujović 6 (1), Pejović, Drašković, Kaluđerović, Perišić 5, Nikolić, Lasica, Grbović 4.

Sloga: Pejanović (šest odbrana), Maksimović (četiri odbrane), Đurđević, Vukićević 7, Jovanović, Memišević 1, Antović 5, Stanković 3, Zekić, Pavlov 2 (1), Trišić, Panić 3, Manjić 2, Mitrović, Beljić 7, Bosić.

Bonus video: