Budućnost neriješeno u Randersu, bod koji ne znači mnogo

Budućnost je bila blizu drugog trijumfa, u 44. minutu mala je četiri gola prednosti (19:15)
2 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2013. 16:22h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Randers - U meču prepunom preokreta, u kojem je Dragan Adžić dugo morao da traži pravu postavu, Budućnost je propustila veliku šansu da napravi veliki korak ka polufinalu Lige šampiona - prvak Evrope je remizirao u Randersu (20:20), pa sljedeće sedmice mora makar da uzme bod protiv Đera u “Morači” da bi u posljednjem kolu u Larviku mogao da juri 2. mjesto u grupi 1.

Obje ekipe su na početku igrale veoma čvrsto u odbrani, zbog čega je su prva dva gola Kamila Dalbi i Dragana Cvijić postigle u finišu trećeg, odnosno na početku 6. minuta. Budućnost je do prve prednosti došla nakon 10 minuta i 10 sekundi igre, kada je Katarina Ježić realizovala veoma dug napad sa igračicom manje za 3:2.

Randers je munjevito uzvratio - čim je ušla u igru, Makarena Agilar je izborila sedmerac, koji je realizovala Dalbi, što je bio početak serije 5:0 za 7:3 u 18. minutu. Dragan Adžić je prije toga zamijenio Majdu Mehmedović i Elenu Gjorgijevsku, a ubacio Biljanu Pavićević i Jelenu Živković, ali se ništa nije mijenjalo, pa je bio prinuđen da pozove tajm-aut.

Nakon njega, u igru je ušla i Klodin Mendi umjesto odlično čuvane Milene Knežević, potom je i Radmila Miljanić ustupila mjesto Željki Nikolić, a na kraju su na pauzu otišle i Anđela Bulatović i Klara Voltering. Tako je, makar, spriječeno dalje poniranje, mada je dekoncentracija bila očita. To se najbolje vidjeli u pretposljednjoj sekundi poluvremena, kada je Sofije Johansen izborila sedmerac i isključenje Miljanićeve u napadu sa igračicom manje, ali je Marina Vukčević odlično zaustavila šut Dalbi i sačuvala minus tri (11:8).

Dankinje su nakon odmora ponovo stigle do plus četiri (13:9), ali je tada Budućnost odgovorila kao domaćin u prvom poluvremenu - sa pet pogodaka u nizu za manje od pet minuta je preokrenula na 14:13, da bi Dragana Cvijić svojim 5. golom povisila na 16:14. Kneževićeva i Gjorgijevska nisu iskoristile sedmerce, ali podmlađeni tim šampiona Evrope je znao šta hoće i golom Biljane Pavićević iz kontre natjerao Jana Leslija da zatraži svoj posljednji tajm-aut 14 minuta prije kraja.

Kada je Cvijić povisila na 19:15, 11 i po minuta prije kraja, činilo se da je sve gotovo. Nažalost, opet je uslijedila serija 5:0, da bi 67 sekundi prije kraja utakmice Radmila Miljanić svojim prvim golom postavila konačnih 20:20.

Obje ekipe su do kraja imale po jedan napad, ali je fenomenalna Siraba Dembele, koja se sedam puta upisala u listu strijelaca, pogodila spoljnji dio mreže, a indisponirana Milena Knežević izgubila loptu...

Đer osigurao prvo mjesto

Đer je i u Mađarskoj savladao Larvik (30:24) i dva kola prije kraja osigurao 1. mjesto u grupi 1. Najefikasnija je bila Eduarda Amorim sa sedam golova, dok se Jovanka Radičević dva puta upisala u listu strijelaca.

U grupi 2, Olkim se vratio u igru za polufinale, pošto je i drugi put savladao Zvezdu, ovog puta u Zvenigorodu (26:23). Katarina Bulatović je ponovo bila najbolja sa sedam pogodaka. Sjutra se sastaju Krim i Ferencvaroš (19.30).

Randers - Budućnost 20:20 (11:8)

Randers - „Elro arena”. Gledalaca: 1.300. Sudije: Gusko i Repkin (Bjelorusija). Sedmerci: Randers 4 (3), Budućnost 5 (2). Isključenja: Randers 6, Budućnost 4 minuta.

Randers: MASON (devet odbrana i sedmerac), Agard, AGREN 3, JAKOBSEN 2 (1), Agilar, Kindbol, Tomsen, G. ANDERSEN, B. KRISTENSEN, K. Andersen, Hansen, Johansen 2, DEMBELE 7, Buge, DALBI 6 (2), S. Kristensen.

Budućnost: VOLTERING (tri odbrane), Vukčević (osam odbrana i sedmerac), MILJANIĆ 1, Mendi 2, Živković, BULATOVIĆ 1, Nikolić, Božović, GJORGIJEVSKA 1, Ježić 2, CVIJIĆ 6, MEHMEDOVIĆ 1, Despotović, Pavićević 3, KNEŽEVIĆ 3 (2), Lazović.

Bonus video: