Adžić: Svojom krivicom nismo trijumfovali

"Izgleda da su igračice bile pod opterećenjem, iako smo probali to da smanjimom, ali je bilo očigledno. Djevojke i to treba da prođu, tako stiču iskustvo", dodao je Adžić.
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Vesko Belojević
Dragan Adžić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 02.03.2013. 16:40h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Randers - Trener Budućnost Dragan Adžić je, naravno, žalio što je ispuštena prilika da se trijumfuje protiv Randersa (20:20).

"Odlična utakmica i velika borba. Dali smo svoj trenutni maksimum, Randers je odlična ekipa, što je pokazala i na ovoj utakmici. Imali smo veliku šansu, ali svojom krivicom nismo trijumfovali. Glavni razlozi su umor, neiskustvo i loša realizacija, koji su doveli do neriješenog rezultata. Ne bi, ipak, trebalo biti nezadovoljan, idemo dalje. Viđen je pomak, neke igračice su u formi, a neke nisu", istakao je Adžić.

Bilo je dosta promašenih zicera?

"Isto kao i u prvoj utakmici. Izgleda da su igračice bile pod opterećenjem, iako smo probali to da smanjimom, ali je bilo očigledno. Djevojke i to treba da prođu, tako stiču iskustvo", dodao je Adžić.

Miljanić: Možemo da pobijedimo Mađarice

Radmila Miljanić je jedini gol dala za remi, ali je tugovala što nije upisana pobjeda. Posebno joj je teško palo što je Budućnost primila dva gola sa igračicom više u 58. i 59. minutu.

"Ostaje veliki žal, jer smo mogle da osvojimo dva velika boda na strani. Mogle smo i da izgubimo, ali mi je krivo jer smo napravile veliki preokret u drugom poluvremenu i mogle smo da pobijedimo. Nažalost, nismo uspjele da iskoristimo igračicu više u napadu, primile smo neke golove koje nismo smjele. Mislim da su nas promašeni ziceri poremetili, što se odrazilo na odbranu", istakla je Miljanićeva.

Da su pobijedile, „plave“ su sebi smjele da dozvole da izgube u nedjelju od Đera u „Morači“ i da onda u Larviku traže pobjedu od makar dva gola razlike za polufinale. Sada moraju da uzmu makar bod protiv Mađarica i da jure trijumf u Norveškoj.

"Sve je otvoreno do kraja, ja sam veliki optimista. U „Morači“ ćemo dati sve od sebe i ne vidim nijedan razlog zašto ne bismo dobili Đer. To je stvarno dobra ekipa, biće nam jako teško, ali mislim da možemo dobro da joj se suprotstavimo", napomenula je Miljanićeva.

Agren: Ne znam šta nam se desilo

Ulrika Agren, koja je postigla gol sa igračicom manje za 19:19, nije mogla da objasni zašto je njen tim sa 13:9 stigao do 15:19.

"Meč je bio prepun uspona i padova. Ne znam šta nam se desilo sredinom drugog poluvremena, kada je Budućnost napravila veliki preokret. Čini mi se da smo bile umorne, da se nismo držale zajedno u odbrani. Nekako smo se sabrale i preokrenule, ali smo na kraju uzele samo bod i čini mi se da više nemamo nikakve šanse za polufinale. Budućnost je pokazala da je vrlo čvrsta ekipa, što sam ja posebno osjetila na crti. Ali, ako sudije već dozvoljavaju grublju igru, onda je to dozvoljeno", rekla je Agren za „Vijesti“.

Bonus video: