Jovetić: Favoriti smo, ali to treba i da dokažemo

Predstavnik Bosne i Hercegovine je, na papiru, i najlakši protivnik izabranika Zorana Abramovića u preostala četiri kola regionalnog takmičenja
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2013. 13:45h

Kakav su kiks rukometaši Lovćena imali u polufinalu kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona, u septembru prošle godine, pokazuje i podatak da je Sloga iz Doboja prvu pobjedu u SEHA ligi upisala tek prije nekoliko dana kod kuće protiv Izviđača (29:18).

Predstavnik Bosne i Hercegovine je, na papiru, i najlakši protivnik izabranika Zorana Abramovića u preostala četiri kola regionalnog takmičenja, pošto nakon Sloge, Cetinjane očekuje gostovanja bjeloruskom Brestu i Vardaru, te meč kod kuće sa Zagrebom.

"Trebalo bi da je Sloga najslabiji protivnik do kraja, ali mislim da meč protiv nje, kao i svaki drugi, treba da igramo kao što smo to uradil protiv Metalurga. Da imamo takav pristup, a ne da potcjenjujemo rivala, već da tražimo napredak u igri i da se spremamo za ostale protivnike. Jesmo favoriti, ali ćemo pobjedu morati da zaslužimo na terenu", rekao je za „Vijesti“ srednji bek Cetinjana Marko Jovetić, koji je sa osam golova, zajedno sa Igorom Markovićem i Nemanjom Grbovićem, bio najefikasniji u pobjedi Lovćena u Doboju sa 33:29, u prvom dijelu lige.

Porazom kod kuće od Metalurga (24:22), Lovćen se u srijedu, praktično, oprostio od fajnl-fora SEHA lige, iako teoretski nije otpisan. S obzirom na tešku finansijsku situaciju u klubu (igračima se duguju četiri i po plate, jer su polovinu oktobarske primili prije nekoliko dana), pravo je čudo da su Vujović i drugovi dugo i bili u igri za jedno od prva četiri mjesta.

"Možda nije realno da se nadamo, ali mi ćemo svakako dati sve od sebe da se nađemo na fajnl-foru", dodao je Jovetić.

Utakmica na Cetinju počinje u 18 časova.

Bonus video: