Lovćen poražen od Metalurga

Šampion Makedonije je večeras slavio na Cetinju 24:22 (10:11), u utakmici 14. kola SEHA lige.
51 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2013. 18:57h

Prošle godine su u posljednjoj sekundi slavili na Cetinju, večeras su sve dileme otklonili osam sekundi prije kraja - rukometaši Metalurga savladali su Lovćen sa 24:22, a tačku na dramu u 14. kolu SEHA lige stavio je Naumče Mojsovski.

Ovim porazom, šampion Crne Gore je praktično izgubio sve šanse za odlazak na fajnl-for, jer ima četiri boda manje od četvrtoplasiranog Vardara, kojem i gostuje u posljednjem kolu...

Tim Zorana Abramovića je odlično počeo meč i natjerao Lina Červara da u 6. minutu pozove tajm-aut pri rezultatu 4:1.

Reakcija učesnika osmine finala Lige šampiona je bila fenomenalan - Lovćen nije postigao gol preko 10 minuta, a Metalurg je vezao šest golova i preokrenuo na 7:4.

Cetinjani su imali istovjetan odgovor, odbrana na čelu sa Goranom Lasicom i Vladanom Abramovićem je bila odlična, a ređali su se golovi Igora Markovića, Nemanje Grbovića, Stevana Vujovića i Mirka Radovića u seriji 6:0 za 10:7.

Marko Jovetić i Mirko Radović na večerašnjoj utakmici

Metalurg je, ipak, izjednačio na 10:10, a da domaći imaju prednost na poluvremenu pobrinuo se Ivan Perišić - 50 sekundi prije odmora iz očaja je postigao gol za TV špice, pošto je sa 11 metara „bombom” pogodio gornji desni ugao gola Darka Stanića.

Skopski tim je preokrenuo odmah nakon pauze golovima Renata Vugrineca, a Lovćen se držao do sredine nastavka, kada su serijom 4:1 gosti stigli do 20:17.

Domaći su u završnici prepunoj tenzija prišli na 21:20 i 22:21, ali im je za bar jedan bod falilo i sreće i iskustva.

Meč je imao ružan kraj - mjerilac vremena Slado Beharević je plastičnom flašom gađao pomoćnog trenera Metalurga Aleksandra Petrovskog, koji ga je nekoliko puta prilično ružno optužio da „krade” sekunde...

Milo, brate, imaš li kakvi posa' za mene?

Pred sami početak meča, na ogradi tribina je postavljen transparent na kojem je pisalo: Milo, brate, imaš li kakvi posa' za mene. Ja sam za DPS".

Aludirano je, naravno, na aferu Snimak, a natpis je izazvao i poglede rukometaša Lovćena i Metalurga, koji su se samo nasmijali.

Djelovi velikog transparenta su prvo prebačeni sa druge strane ograde, a na poluvremenu su ga sklonili pripadnici sekjuriti firme.

Lovćen - Metalurg 22:24 (11:10)

Cetinje - SC „Lovćen”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Šatordžija i Pandžić (BiH). Sedmerci: Lovćen 2 (2), Metalurg 5 (4). Isključenja: Lovćen 2, Metalurg 4 minuta.

Lovćen: Abramović (10 odbrana i sedmerac), Borilović, Lipovina, Jovetić 1, Popović, I. Radović, Marković 6 (2), Vujović 3, Pejović, Kaluđerović, Drašković, M. Radović 2, Perišić 4, Nikolić, Lasica, Grbović 6.

Metalurg: Stanić (11 odbrana), Mitrevski, Rakčević 2, Levov, Dimovski, Vugrinec 7 (4), Georgijevski 2, Kozlina 3, Markoski, Mojsoski 3, Doder 1, Mojsovski 5, Angelov, Batinović, Mandić, Alušovski 1.

Galerija

Bonus video: