Ševaljević: Metalurg je favorit, ali biće jako interesantno

"Mi igramo jako dobar rukomet i u gostima, što smo dokazali u više navrata. Spremićemo se dobro kao i uvijek. Biće jako interesantno”, dodao je Ševaljević
0 komentar(a)
Vasko Ševaljević i Rade Mijatović, Foto: Eurohandball.com
Vasko Ševaljević i Rade Mijatović, Foto: Eurohandball.com
Ažurirano: 27.02.2013. 17:51h

Kao i u Metalurgu, što nam je potvrdio i pivot crnogorske reprezentacije Mladen Rakčević, i u bjeloruskom Dinamu iz Minska su zadovoljni epilogom žrijeba za osminu finala Lige šampiona.

Dinamo je na bečkom žrijebu izbjegao njemačke timove, Kil, Flensburg i Fuhse.

„Sigurno je da smo zadovoljni što smo izvukli Metalurg, jer tu vidimo naše šanse. Priželjkivali smo njih sigurno prije super jakih njemačkih ekipa. Ali, ulogu favorita bih dao njima, s obzirom da revanš igramo na strani", rekao je “Vijestima” bek Dinama, crnogorski reprezentativac Vasko Ševaljević.

Ševaljević i golman Rade Mijatović su bili među najzaslužnijima za istorijski plasman Dinama u TOP 16 fazu. Ševaljević kaže da je siguran da u ovom dvomeču sa Metalurgom “nikome neće biti lako”.

“Oni igraju jako dobro u fazi odbrane, statistički imaju najbolju odbranu u dosadašnjoj fazi Lige šampiona. Međutuim, mi igramo jako dobar rukomet i u gostima, što smo dokazali u više navrata. Spremićemo se dobro kao i uvijek. Biće jako interesantno”, dodao je Ševaljević.

Rakčević je u izjavi za “Vijesti” pohvalio kvalitete Dinama, ali i istakao da Metalurg ima kvalitet da prođe dalje.

“Potrudiću se da Mladen završi takmičenje u Ligi šampiona već krajem ovoga mjeseca. Naravno, želim mu puno sreće i neka bolja ekipa ide dalje”, poručio je Ševaljević, koji je prvi strijelac ekipe u Ligi šampiona sa 49 golova.

Prvi meč između Dinama i Metalurga igra se 14. marta u Minsku, dok je revanš na programu u Skoplju 23. marta.

Bonus video: