Rakčević protiv Ševaljevića i Mijatovića

Osim Rakčevića, Ševaljevića i Mijatovića, Crnu Goru će u ovoj eliminacionoj rundi LŠ predstavljati još dvojice crnogorskih reprezentativaca, Fahrudin Melić i Marko Lasica
0 komentar(a)
Mladen Rakčević, Foto: Rkmetalurg.mk
Mladen Rakčević, Foto: Rkmetalurg.mk
Ažurirano: 26.02.2013. 16:33h

Debitanski nastup u osmini finala Lige šampiona za rukometaše bjeloruskog Dinama i skopskog Metalurga obilježiće i međusobni duel crnogorskih reprezentativaca - Vaska Ševaljevića i Rada Mijatovića iz kluba iz Minska, te Mladena Rakčevića, koji igra za makedonskog šampiona, odlučeno je na današnjem žrijebu u Beču, u sjedištu Evropske rukometne federacije.

Metalurg, koji je bio u drugom šeširu, izbjegao je slovenačko Gorenje i Čehovske medvjede, ali i u Dinamu mogu biti zadovoljni, jer su izbjegli njemačke ekipe, Kil, Flensburg i Fuhse Berlin.

„Na papiru, Dinamo je najlakši rival od tri koja smo mogli dobiti, iako se zna da su Bjelorusi nezgodna ekipa sa Ševaljevićem i Mijatovićem. Dinamo ulaže mnogo novca, tamo su državni projekat. Međutim, igramo revanš kod kuće, pred našim navijačima, koji su nam, definitivno, osmi igrač. Mi smo i plasmanom u osminu finala, odnosno drugim mjesto u grupi sa 14 bodova, već napravili najveći korak u Ligi šampiona kada je u pitanju makedonski klupski rukomet. Imamo lijepu šansu da idemo dalje, ali najvažnije da se spremimo dobro za taj meč, da odigramo što bolje, a siguran sam da imamo kvalitet da prođemo dalje", rekao je „Vijestima“ pivot Metalurga, Mladen Rakčević.

Osim Rakčevića, Ševaljevića i Mijatovića, Crnu Goru će u ovoj eliminacionoj rundi LŠ predstavljati još dvojice crnogorskih reprezentativaca, Fahrudin Melić i Marko Lasica. Gorenje iz Velenja, čiji je Melić najbolji strijelac, u osmini finala igrati protiv njemačkog Flensburga, dok će klub Lasice, mađarski Pik Seged ukrstiti koplja sa poljskim Vive Targi Kielceom, jedinoj ekipi iz grupne faze sa maksimalnih 20 bodova.

“Žrijeb je bio jako interesantan za nas, prije svega što smo izvukli Kielce koji u posljednje vrijeme ima dosta povrijeđenih igrača, u čemu ćemo tražiti našu šansu. To, naravno, ne znači da smo mi favoriti, naprotiv. Tu ulogu prepuštamo njima, jer se radi o jako kvalitetnoj ekipi, koja je svoje kvalitete pokazala u grupnoj fazi. Prolaskom u osminu finala, mi smo ostvarili zacrtani cil, ali se nadam da uz dva jako dobra meča možemo i do iznenađenja - rekao je “Vijestima” Marko Lasica.

Aktuelni šampion Evrope, njemački Kil, u osmini finala će igrati protiv Čhovskih medvjeda. Sedmostruki osvajač LP, Barselona igraće protiv danskog Silkeborga (prvi put u osmini finala).

U osmini finala su još dva bivša prvaka Starog kontinenta – Atletiko Madrid, nasljednik ugašenog Sijudad Reala (trostruki osvajač LŠ), u osmini finala igraće protiv Fuhse Berlina, dok se šampion iz 2004. godine, slovenačka Pivovarna Laško sastaje se njemačkim Hamburgom.

Prvi mečevi osmine finala igraju se od 13. do 17. marta, revanši su na programu između 20. i 24. marta.

Parovi osmine finala

Pivovarna Laško (Sovenija) - Hamburg (Njemačka)

Ademar Leon (Španija) - Vesprem (Mađarska)

Pik Seged (Mađarska) - Vive Targi Kielce (Poljska)

Silkeborg (Danska) - Barselona (Španija)

Gorenje (Slovenija) - Flensburg (Njemačka)

Čehovski Medvedi (Rusija) - Kil (Njemačka)

Dinamo Minsk (Bjelorusija) - Metalurg (Makedonija)

Atletiko Madrid (Španija) - Fuhse Berlin (Njemačka)

Bonus video: