Poznato svih 16 učesnika TOP 16 faze

U narednoj rundi LŠ igraće i crnogorski reprezentativci Vasko Ševaljević, Rade Mijatović (Dinamo Minsk), Mladen Rakčević (Metalurg), Fahrudin Melić (Gorenje) i Marko Lasica (Pik Seged)
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2013. 21:50h

Iako je ostalo da se u nedjelju odigraju još tri utakmice, današnji program je otklonio sve dileme, pa je poznato svih 16 učesnika TOP16 faze takmičenja u Ligi šampiona za rukometaše.

Pobjedom protiv Atletiko Madrida (26:19), mađarski Vesprem je osvojio prvo mjesto u grupi B, sa 18 od mogućih 20 bodova, uz jedini poraz je doživio od drugoplasiranog Kila. Dalje idu trećeplasirani Atletiko Madrid i četvrtoplasirana slovenačka Pivovarna Laško.

Poljski Vive Targi Kielce je postala tek druga ekipa nakon reorganizacije Lige šampiona koja je ovu fazu takmičenja završila sa maksimalnim brojem bodova (20). Poljaci su danas u gostima savladali slovenačko Gorenje iz Velenja 29:25 (13:14). Prije Vive Targi Kielcea, to je uspjelo još samo španskom Sijudar Realu u sezoni 2009/2010.

U porazu Gorenja crnogorski reprezentativac Fahrudin Melić, budući član Paris sen Žermena, postigao je tri gola.

Poljacima može da zahvali i makedonski Metalurg našeg Mladena Rakčevića, koji je osigurao drugo mjesto u grupi, bez obzira na rezultat u sjutrašnjem meču u Skoplju protiv danskog Silkeborga. Gorenje, naime, ima slabiji međusobni skor sa Metalorgom. Dalje ide i Silkeborg.

U grupi D, nakon četiri mjeseci posta, Zagreb je upisao pobjedu u Ligi šampiona, savladavši kod kuće švajcarski Kadeten 38:30 (20:13). Zahvaljući porazu Kadetena, mađarski Pik Seged, za koji igra crnogorski reprezentativac Marko Lasica, izborio je prolaz još prije sjutrašnjeg meča sa Berlinom.

Najzad, u grupi A je španski Ademar Leon ugrabio četvrtu poziciju, zahvaljujući pobjedi kod kuće protiv Partizana (pobjeda u 10 mečeva, u Nišu upravo protiv Ademara) sa 28:23 (14:10), ali i porazu Monpeljea u gostima od Hamburga 35:33 (18:15). Monpelje, šampion Evrope iz 2003. godine, prvi put u istoriji nije među 16 najboljih ekipa…

Poznati su i šeširi pred žrijeb koji je na programu u utorak u Beču – u prvom šeširu su Hamburg, Vesprem, Vive Targi Kielce i Barselona, u drugom Flensburg, Kil, Berlin, Metalurg, u trećem Čehovski medvjedi, Atletiko Madrid i Dinamo Minsk, te u četvrtom Ademar Leon, Pivovarna, Silkeborg i Pik Seged.

U narednoj rundi LŠ igraće, dakle, i crnogorski reprezentativci Vasko Ševaljević, Rade Mijatović (Dinamo Minsk), Mladen Rakčević (Metalurg), Fahrudin Melić (Gorenje) i Marko Lasica (Pik Seged).

Bonus video: