Lovćen u četvrtfinalu protiv Sutjeske

Lovćen i Sutjeska su bili rivali i prošle godine u Kupu, u pollufinalu, kada su Cetinjani “počistili” rivala 30:14
0 komentar(a)
Žrijeb za Kup, Foto: Miodrag Bošković
Žrijeb za Kup, Foto: Miodrag Bošković
Ažurirano: 20.02.2013. 14:18h

Rukometaši Lovćena odbranu trofeja u Kupu Crne Gore počeće u četvrtfinalu protiv Sutjeske, odlučeno je na današnjem žrijebu u prostorijama Rukometnog saveza Crne Gore.

Lovćen i Sutjeska su bili rivali i prošle godine u Kupu, u polufinalu, kada su Cetinjani “počistili” rivala 30:14.

U drugom četvrtfinalu sastaju se Ulcinj i Budvanska rivijera. Ulcinj se za učešće u Kupu prijavio sa zakašnjenjem, ali mu je, uz saglasnost klubova, dozvoljeno da se takmiči.

Voljom žrijeba, direktan plasman na finalni turnir izborili su Mojkovac i jedini drugoligaš Danilovgrad.

Iako su Ulcinj i Sutjeska, na osnovu propozicija, domaćini četvrtfinalnih mečeva (to pravo ima slabije plasirana ekipa u tekućem prvenstvu), meč između Sutjeske i Lovćena, dogovorom klubova, a u saglasnost komisije za takmičenje RSCG, igraće se u subotu na Cetinju od 20.30 časova. Dan kasnije igraće Ulcinj - Budvanska rivijera (satnica će biti naknadno saopštena).

Žrijebom su, takođe, određeni i parovi polufinala, u kojem će se sastati dvije slobodne ekipe u četvrtfinalu, Mojkovac - Danilovgrad, te pobjednici četvrtfinalnih mečeva.

Finalni turnir Kupa je 20. i 21. maja, a do 1. marta traje konkurs za domaćina završnice Kupa. Predsjednik Lovćena Jovo Lagator je na sastanku predložio da se fajnl-for Kupa igra u Podgorici, u cilju popularizacije muškog rukometa u glavnom gradu, koji nakon gašenja Budućnosti 2010. godine nema predstavnika u crnogorskom muškom rukometu...

I kod dama se za kup takmičenje prijavilo šest ekipa, a odlučeno da Budućnost direktno preskoči četvrtfinale, u kojem će se, voljom žrijeba, sastati Mojkovac - Biseri, odnosno Berane 2003 - Budućnost II.

Četvrtfinale je, na osnovu žrijeba, preskočila je i Sutjeska, koja će u polufinalu igrati protiv Budućnosti. U drugom polufinalu sastaju se pobjednici četvrtfinalnih mečeva. Naknadno će biti određeni termini četvrtfinala i polufinala.

Žrijebom je, inače, rukovodio predsjednik komisije za takmičenje Miodrag Popović, a osim člana komisije Milorada Vujoševića, žrijebu su prisustvovali i predstavnici Lovćena (Jovo Lagator, Petar Vujanović), Danilovgrada (Rade Simonović, koji je izvlačio kuglice), Budućnosti (Savo Laković) i Bisera (Miodrag Bošković).

Bonus video: