Šansa kakva se ne propušta

"Znam da to nije tim renomea Đera i Larvika, ali su Dankinje opasne, što su dokazale u dosadašnjem toku Lige šampiona”, rekao je Adžić
73 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Vesko Belojević
Dragan Adžić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 17.02.2013. 01:28h

Protiv Đera i Larvika niko nije mogao da zahtijeva pobjedu, pred duel sa Randersom situacija je drugačija - rukometašice Budućnosti su favoritkinje protiv prvaka Danske i morale bi da upišu prve bodove u glavnoj fazi Lige šampiona.

Tim Jana Leslija ne igra kao lani. Trenutno je tek četvrti na tabeli nacionalnog šampionata, sa čak 10 bodova manje od prvoplasiranog Midtjilanda, a u Ligi šampiona ima tri pobjede i pet poraza, od kojih dva u glavnoj fazi.

Kada se na to nadoveže činjenica da Randers u gostima nije baš moćan, jasno je zašto su Klara Voltering i drugarice u večerašnjem meču u „Morači” (19 časova) bliže pobjedi...

"Nastavili smo dobro da radimo nakon meča sa Larvikom, a zadržavanje odnosa i ponašanja djevojaka na terenu na tom meču nam garantuje još bolju partiju protiv Randersa. Znam da to nije tim renomea Đera i Larvika, ali su Dankinje opasne, što su dokazale u dosadašnjem toku Lige šampiona. U prvoj fazi su izbacile Hipobanku jako dobrom utakmicom kući, a protiv Olkima su u oba susreta dugo bile ravnopravne", upozorava Dragan Adžić.

Trener Budućnosti je, kao i uvijek, detaljno analizirao rivala.

"Imaju kvalitetan sastav, koji dominantno leži na brazilskoj golmanki Mason. Tu su i najbolji danski desni bek Dalbi, najkvalitetnija španska igračica Makarena Agilar, prvo lijevo krilo Francuske Dembele i dvije Šveđanke u izuzetnom usponu, Jakobsen i Agren, te nekoliko kvalitetnih domaćih rukometašica. To nije ekipa za potcjenjivanje, ozbiljno je pripremamo i vjerujem da ćemo pokazati kvalitet više nego protiv Larvika. Bio bih zadovoljan samo i da se ponovi odnos sa te utakmice".

Nakon dva poraza je jasno da je Budućnost praktično ostala bez šansi za polufinale, ali to nije ni bio cilj.

"U ovoj fazi takmičenja se iskazuju slabosti koje treba da popravljamo, ali i kvaliteti koji nam daju za pravo da vjerujemo da ova generacija može da igra sa svima. Nismo ni ušli u glavnu rundu sa ciljem da idemo u polufinale, mada ćemo dati sve od sebe da pobjeđujemo u narednim mečevima", napomenuo je Adžić, koji je najavio da će Majda Mehmedović večeras sigurno biti na terenu.

U duelu sa Larvikom, pobjednika je odlučila duža klupa Norvežanki. Anđela Bulatović je igrala svih 60 minuta u oba pravca, Dragana Cvijić je odmarala samo tokom dva isključenja, Milena Knežević nije bila na terenu u samo dva napada, Radmila Miljanić i Biljana Pavićević nisu izlazile iz igre...

"Naravno da je to bio problem. Ali, Larvik je vrhunski tim i igračice sa klupe moraju da imaju kvalitet da igraju protiv takvih timova. Zbog toga su izvukle utakmicu djevojke koje umiju i mogu da igraju sa takvim ekipama. Radili smo, ipak, na tome da uključimo što više igračica u rotaciju, kako bismo održali svježinu za finiš utakmice, što je presudilo meč sa Larvikom", istakao je Adžić.

Desni bekovi bez iskustva

Najslabija karika Budućnosti ove sezone je pozicija desnog beka. Elena Gjorgijevska i Jelena Živković su praktično debitantkinje u Ligi šampiona, nisu igrale na svjetskim i evropskim prvenstvima, ali je Adžić ubijeđen da će iz meča u meč biti bolje.

"Radile su još bolje, ali je to proces. Nisu igrale Ligu šampiona i nemaju iskustvo. Upravo ove utakmice govore koliko njima fali da dosegnu nivo djevojaka koje iza sebe imaju velika takmičenja i ogroman broj utakmica u Ligi šampiona. Ipak, apsolutno sam siguran da će dati više nego protiv Larvika", poručio je Adžić.

Bonus video: