Adžić: Ovo je dokaz da možemo sa svima

"Izvukli smo pouke nakon poraza od Đera, ponosan sam i srećan kako smo odigrali”, rekao je trener Budućnosti
7 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Vesko Belojević
Dragan Adžić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.02.2013. 01:20h

Iako je njegov tim bio na pragu pobjede protiv Larvika, Dragan Adžić nije bio previše razočaran zbog poraza (20:18), jer je vidio napredak ekipe.

“I pored poraza sam ponosan na djevojke. Načinom na koji smo izgubili utakmicu smo puno dobili, jer smo pokazali da možemo da budemo ravnopravni sa ovako kvalitetnom ekipom. Samo da nastavimo ovako i pred nama je svijetla budućnost. Izvukli smo pouke nakon poraza od Đera, ponosan sam i srećan kako smo odigrali. Ovo je dokaz da ova generacija vrijedi i da može da igra sa svima”, rekao je trener Budućnosti.

Da li je do pada u finišu došlo zbog umora ili neiskustva?

“Bilo je pomalo svega. Zamor je uticao na to da nemamo najbolje rješenje, a tu je i kvalitet u rotaciji Larvika. Udarali smo u bedem Brejvang - Blanko - Larsen - Hamerseng, iza kojeg je bila sjajna Sesilija Leganger. Ovo je veliko iskustvo za nas, a napravićemo analizu kako bismo neke stvari popravili i u finišu bili strpljiviji. Djevojke su, ipak, ostavile posljednji atom snage na terenu i tako pozvale sjajne navijače da im pomognu protiv sljedećeg rivala”.

Je li Mendi “kupila” mjesto na desnom beku, s obzirom na to da Živković i Gjorgijevska ponovo nisu bile na nivou?

“Živković i Gjorgijevska nisu baš najbolje ušle u drugi meč zaredom, moramo da radimo na tome. To je sve na moju odgovornost kao trenera, te na njihovoj psihološkoj stabilnosti i boljem osjećaju na terenu. Teško je igrati bez ljevaka, moramo ih vratiti i dovesti u nivo ostalih. Mendi je odgovorila svom dijelu posla kvalitetno i na poziciji desnog beka i u odbrani”, zaključio je Adžić.

Anđela Bulatović je istakla da je Larvik opravdao ulogu favorita, ali je raduje što njene saigračice i ona “igrale mnogo bolje nego protiv Đera”.

“Na kraju nismo imale dovoljno sreće i iskustva da privedemo utakmicu kraju. Moramo da gledamo i pozitivne stvari, kojih je bilo dosta. Ovo je mlad tim, a rad koji ulažemo će kroz nekoliko godina dostići vrhunac”, rekla je Anđela.

Klara Voltering, najbolja u redovima Budućnosti, čestitala je Larviku,i itakla das u Norvežanke “bile su pametnije i srećnije na kraju”.

“Možemo da budemo zadovoljne što smo igrale na istom nivou sa veoma kvalitetnim timom. Željele smo da pokažemo da možemo da odigramo mnogo bolje nego u 1. kolu, ali sam tužna što smo izgubile dva boda. Čestitke i saigračicama, napravile smo dobar posao od prethodne utakmice, nadam se da ćemo u narednom meču igrati još bolje i pobijediti narednog rivala”, rekla je Njemica.

Ole Gustav Gjekstad, trener Larvika, je kazao da je znao da njegov tim u “Morači”, kao uvijek, čeka težak meč.

“Srećan sam što smo osvojili dva boda, koja će nam mnogo značiti u nastavku takmičenja. Osjećam veliko poštovanje prema Budućnost, koja nas je prošle godine savladala sa 10 golova razlike, ali sada smo mnogo zadovoljniji nego tada”, rekao je Gjekstad.

Gro Hamerseng, bek Larvika bila je vrlo srećna zbog pobjede.

“Protivnik je veoma jak, a mi smo pokazale veliki moral. U odbrani smo bile veoma dobre, Sesilija je bila prava na golu, ali znam da možemo bolje u napadu. Nadam se da ćemo to pokazati u narednom meču i da ćemo dati više golova iz kontri”, dodala je Hamerseng.

Bonus video: