Budućnost poražena od Larvika

Repriza dva posljednja polufinalna meča u „Morači” je bila mnogo uzbuljivija nego aprilski dueli iz 2011. i 2012. godine
53 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2013. 20:02h

Završnih sedam napada, nijedan gol. I mnogo slabije ekipe od Larvika bi to kaznile - u sudaru dva posljednja prvaka Evrope, Norvežanke su u 2. kolu glavne faze Lige šampiona u „Morači” savladale Budućnost sa 20:18 i praktično je otpisale iz borbe za polufinale.

Pad je, ipak, bio neizbježan. Dragan Adžić je meč počeo sa Jelenom Živković na desnom beku, uskoro je ubacio i Elenu Gjorgijevsku, a kada je vidio da ni to ne ide, na tu stranu je poslao Klodin Mendi.

Od 20. minuta do kraja, Budućnost je igrala praktično sa jednom postavom (u odbranu ulazila Suzana Lazović, u napad samo nekoliko puta Katarina Ježić), kojoj je u finišu nestalo i snage i koncentracije. Posljednji gol postignut je u 52. minutu, a Larvik je serijom 3:0 došao do druge pobjede u glavnoj fazi...

Repriza dva posljednja polufinalna meča u „Morači” je bila mnogo uzbuljivija nego aprilski dueli iz 2011. i 2012. godine. Larvik je poveo 2:0, a Budućnost je do izjednačenja došla u 10. minutu, kada je Radmila Miljanić sa krila realizovala napad sa igračicom više za 3:3.

Ubrzo je na semaforu stajalo 3:5, a Budućnost je do prvog vođstva došla u 24. minutu, kada je Klodin Mendi iz kontre postigla posljednji gol u prvom poluvremenu (9:8). Anđela Bulatović je na startu nastavka povisila na 10:8 sa sedmerca, ali je Larvik preokrenuo na 11:10.

Biljana Pavićević u napadu sa igračicom više, te Bulatović i Mendi iz kontri, pogađale su u seriji 3:0, kojom je podmlađeni prvak Evrope ponovo došao do plus dva (16:14, 45. minut).

Larvik je odmah izjednačio, a Podgoričanke još dva puta stizale do vođstva, posljednji put u 52. minutu, kada je Milena Knežević savladala Sesiliju Leganger za 18:17. Odmah je stigao preokret (golovi Lin-Kristin Rigelhut-Koren i Gro Hamerseng), a do kraja je sve u napadu domaćih bilo konfuzno - Kneževićeva je napravila četiri tehničke greške, do tada sjajna Bulatovićeva promašila sedmerac i napravila probijanje, ali je Klara Voltering sa nekoliko spektakularnih odbrana držala tim na samo minus jedan.

Posljednja šansa je izmigoljila 22 sekunde prije kraja, kada je Lin-Jerum Suland postigla svoj šesti gol za 20:18. A mreža Leganger je i dalje ostala začarana, jer je Mendi devet sekundi prije kraja iz penala pogodila mjesto gdje se spajaju prečka i stativa.

Možda je i to razlog poraza, jer je iz devet pokušaja sa sedam metara, lopta samo pet puta otišla iza leđa golmanske legende...

U drugom meču te grupe Randers će sjutra ugostiti Đer.

Budućnost će u 3. kolu, 17. februara, ugostiti Randers.

Budućnost - Larvik 18:20 (9:8)

Podgorica - SC “Morača”. Gledalaca: 3.700. Sudije: Horaček i Novotni (Češka). Sedmerci: Budućnost 9 (5), Larvik 3 (2), Isključenja: Budućnost 4, Larvik 6 minuta.

Budućnost: VOLTERING (14 odbrana i sedmerac), Vukčević, MILJANIĆ 1, Trifunović, Mendi 2, ŽIVKOVIĆ, BULATOVIĆ 5 (3), Nikolić, Gjorgijevska, Ježić, CVIJIĆ 3, Mehmedović, Despotović, PAVIĆEVIĆ 3, KNEŽEVIĆ 4 (2), Lazović.

Larvik: Rantala, LEGANGER (osam odbrana i dva sedmerca), Larsen, Edin, S. Brajstol, BLANKO 4, DIRE-BREJVANG 3, HAMERSENG 2, RIGELHUT-KOREN 4 (2), K. Brajstol, SULAND 6, MERK 1, Vibe, Bile.

Galerija

Bonus video: