Adžić: Očekujem puno više od ekipe nego protiv Đera

"Poznavajući kako igra Larvik uradićemo sve da im se suprostavimo onako kako to mi možemo", kazao je Adžić na konferenciji za novinare.
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Svein André Svendsen
Dragan Adžić, Foto: Svein André Svendsen
Ažurirano: 08.02.2013. 13:09h

Po tradiciji, pres sala SC „Morača” u petak tačno u podne bila je rezervisana za konferenciju za medije ŽRK Budućnost.

Pedesetak sati pred reprizu prošlogodišnjeg polufinala Lige šampiona i okršaj sa Larvikom, trener aktuelnog prvaka Evrope Dragan Adžić se, takođe po tradiciji, prvo obratio novinarima:

"Drago mi je da vas vidim u ovom broju, vjerujem da će se to odraziti i na povećano prisustvo publike na meču protiv Larvika. To će nam puno značiti, jer i igračice Larvika pominju da očekuju „vruću” dobrodošlicu, kakvu znaju da naprave i navijači i naša ekipa", rekao je trener Budućnosti.

Dvije ekipe u meč koji se igra u nedjelju (19 časova) ulaze sa različitim raspoloženjem - Larvik je u prvom meču glavne faze, još 26. januara, savladao Randers (25:19), a Podgoričanke su doživjele ubjedljiv neuspjeh u Đeru (27:17).

„Plave” će, ipak, pokušati da se oporave i nanesu Norvežankama tek drugi poraz u sezoni (u prvoj fazi izgubile od Ferencvaroša, u nacionalnom šampionatu imaju svih 15 pobjeda).

"Poslije poraza smo imali o čemu da razgovaramo i da izvlačimo pouke. Vjerujem da će djevojke u ovu utakmicu ući na drugi način, sa drugim samopouzdanjem i da ćemo uraditi sve da se suprotstavimo Larviku onako kako smo pokazali da možemo u prethodnim godinama", napomenuo je Adžić.

Među 16 igračica je i Majda Mehmedović, koja nije igrala od meča sa Mađarskom 9. decembra, kada je povrijedila koljeno.

"Majda je tek počela da radi sa ekipom. Na ovoj utakmici će tek u nekim segmentima biti na terenu, a protiv Randersa će imati zapaženu minutažu.

Stalno govorite da je odbrana najvažnija. Slažete li se, međutim, da ste zbog lošeg napada izgubili meč u Mađarskoj i da morate da popravite taj segment?

"Radilo se na strpljenju i disciplini u napadu, mada u Đeru ni odbrana nije bila na nivou koji može da odigra ova generacija. Očekujem puno više protiv Larvika i da će kroz dobru odbranu i u napadu biti više samopouzdanja".

U Đeru su nedostajali golovi sa desnog beka. Da li je Elena Gjorgijevska sada bolje spremna nego za taj meč?

"Vidjelo se da je izgorjela u želji, jer nije igrala tri mjeseca. To je bilo razumljivo, vjerujem da će iz utakmice u utakmicu biti bolje i ona i Jelena Živković. Ovo su pravi mečevi u kojima bi trebalo da iskažu karakter i potencijal. Očekujem, naravno, više u ove dvije utakmice koje igramo prije pauze".

Prošle godine Larvik je u „Morači” dao samo 13 golova. Da li je moguće da se nešto slično ponovi, kada se uzme u obzir da su sada tu Gro Hamerseng i Anja Edin?

"Larvik je mnogo jači sa njih dvije. Edin je bila MVP Evropskog prvenstva, a Gro je sve osvojila. Ne smije se zaboraviti da je, u odnosu na reprezentaciju Norveške, tu i Tonje Larsen. Ako se vratimo malo unazad, uvijek su Larsen i Hamerseng preuzimale odgovornost i rješavale utakmice kada je Budućnost gubila od njih. To je najiskusnija i najstabilnija ekipa u ovom vremenu nakon Evropskog prvenstva, kada je aktuelan prelazni rok, ali mislim da ogromnom energijom, samopouzdanjem i fokusom možemo da je svedemo na 20 golova", istakao je Adžić.

Larvik je prvi favorit

Koliko cijeni norveškog rivala, Adžić je pokazao izjavom da je Larvik najbliži tituli.

"Po stabilnosti, funkcionisanju i iskustvu, mislim da je prvi favorit Larvik, pa onda Đer. Tek tada idu Olkim i Krim, koji može da bude izuzetno opasan, jer ima kvalitetan stručni rad, a i polako se ekipa kompletira nakon brojnih povreda. Ne smije se zaboraviti koliko je Olkim uložio, mnogo više nego Budućnost, a izgubio je u 1. kolu, i to kući. Uvijek je proljeće malo specifično, ko bude najstabilniji i najposvećeniji, raduje se na kraju. Mi smo to bili prošle godine, učinićemo sve da i ove godine budemo stabilni u glavnoj fazi", naglasio je trofejni trener.

Bonus video: