Prijave do 15. februara, konkurs za organizatora finalnog turnira do 1. marta

Takmičarska komisija Rukometnog saveza Crne Gore danas je raspisala konkurs za domaćina finalnog turnira muškog Kupa, koji je, kao i posljednjih godina, na programu 20. i 21. maja
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2013. 22:37h

Takmičarska komisija Rukometnog saveza Crne Gore danas je raspisala konkurs za domaćina finalnog turnira muškog Kupa, koji je, kao i posljednjih godina, na programu 20. i 21. maja.

Konkurs traje do 1. marta, do kada svi zainteresovani klubovi ili gradovi (pravo da se prijave na konkurs imaju sva pravna i fizička lica) treba da u kancelariju RSCG dostave svoje ponude, u zatvorenim kovertama.

Kako je objavljeno na sajtu RSCG, prema propozicijama Kupa, obaveze domaćina i tehničkog organizatora su da snosi troškove tehničke organizacije takmičenja (sportska dvorana, redarska služba, ozvučenje, zdravstvena služba i dr.), troškove službenih lica (putni troškovi, takse, smještaj i ishrana), da po povoljnim uslovima obezbijedi uslove smještaja i ishrane ekipa koje su zainteresovane za to, da obezbijedi termine za odigravanje utakmica u popodnevnim satima (od 17 do 20 časova), da obezbijedi najpovoljnije tehničko-sportske uslove za održavanje takmičenja, te da navede iznos finansijske ponude Rukometnom savezu Crne Gore.

Po uslovima konkursa, domaćin i tehnički organizator ima pravo da ubira prihode od prodaje ulaznica i reklamnih panoa, i da sa RSCG pravi dogovor, ukoliko se utakmice prenose preko televizije.

Istovremeno, takmičarska komisija RSCG je objavila i rokove za prijavu klubova za muški i ženski kup.

Prijave za muški kup, koji treba da se odigra u dva dijela, predtakmičenje u 23. i 24. februar, te polufinale i finale 20. i 21. maja, mogu se podnositi do 15. februara, nakon čega će biti obavljen i žrijeb.

I za dame je rok za prijavu 15. februar, a, kako je saopšteno, tokom ovog mjeseca bi trebalo da se odigraju svi mečevi do finala, koje je na programu 21. maja.

Bonus video: