Katarina Bulatović ide u Đer?

Rumuni pišu da Bulatović još čeka ponudu Olkima o novom ugovora koji ističe na ljeto, te ako se to ne desi, da će onda preći u redove mađarskog prvaka.
0 komentar(a)
Katarina Bulatović, Foto: Beta AP
Katarina Bulatović, Foto: Beta AP
Ažurirano: 06.02.2013. 02:18h

Najbolji desni bek planete, jedna od najboljih svjetskih rukometašica Katarina Bulatović na ljeto ponovo mijenja sredinu, napušta Olkim i ide u mađarski Đer, pišu rumunski mediji.

Kako prenosi Prosport, crnogorska reprezentativka, čak, „u džepu“ ima i predugovor sa mađarskim šampionom, koji nakon odluke Andree Lekić da od ljeta pređe u Vardar, želi pravo pojačanje u bekovskoj liniji.

Rumuni pišu da Bulatović još čeka ponudu Olkima o novom ugovora koji ističe na ljeto, te ako se to ne desi, da će onda preći u redove mađarskog prvaka.

Navode Prosporta, međutim, negirali su iz Olkima, a isto je uradio i Đer.

„Nikakav ugovor nijesmo potpisali. Čim budemo imali informacija po pitanju pojačanja, o tome ćemo obavijestiti javnost“, saopštili su iz mađarskog kluba, a prenio je Nemzeti sport.

Rumunski mediji su nakon poraza Olkima kod kuće od Ferencvaroša otišli toliko daleko da je u press sali nakon meča, navodno, bilo komentara da Katarina Bulatović zbog dogovora sa Đerom ne želi previše da rizikuje na terenu, već da hoće da se čuva od povreda i tako spremna dočeka prelazak u novi klub.

Na naše pitanje da prokomentariše pisanje rumunskih medija, Katarina Bulatović ističe da „o ugovoru za narednu sezonu ne može ništa da kaže, jer ima dovoljno pritisaka od rumunskih medija”.

“Zato o tome ne želim još uvijek da pričam. Kada bude vrijeme za to, obavijestiću crnogorsku javnost”, rekla je za “Vijesti” Katarina Bulatović.

Nemzeti sport, koji piše da je i Dankinja Kamila Dalbi iz Randers kandidat za novog desnog beka Đera, kontaktirao je i menaždersku agenciju SportKoncept iz Budimpešte, koja zastupa interese Katarine Bulatović (pored nje na spisku klijenata ove agencije su, između ostalih, i Jovanka Radičević i Sara Vukčević, ali i Klodin Mendi, Andrea Lekić, Andrea Penezić, Amandin Lejno, Rafael Tervel, te brojne mađarske igračice…), i dobio interesantan odgovor:

“Katarina Bulatović je trenutno tema pregovora sa Olkimom, to će trajati barem još nedjelju dana. Ako ne postignemo dogovor, tek onda će ostali zainteresovani klubovi doći u obzir. Činjenica je da je Katarina Bulatović igračica svjetske klase, za koju su zainteresovani mnogi klubovi, pet-šest njih sa najvećim ambicijama. U svakom slučaju, očekujemo duge pregovore oko Katarine, zato ponavljam das u informacije rumunskih medija samo spekulacije”, izjavio je Bognar Nandor, generalni menadžer SportKoncepta.

Informacije oko odlaska Katarine Bulatović isplivale su na površinu nakon nedjeljnog neočekivanog poraza Olkima kod kuće od Ferencvaroša u (22:23), kojim je rumunski prvak ozbiljno uzdrman. Ovaj poraz se, međutim, povezuje i sa lošom finansijskom situacijom u rumunskom klubu, u kojem, kako prenose mediji, igračice nijesu primile dvije posljednje plate, a to je trebalo da se dogodi prije meča.

I nema nagovještaja kada bi to moglo da se dogodi, što bi moglo da dovede do još gore situacije, koja je bila komplikovana od početka.

Olkim je, podsjećanja radi, prošlog ljeta formirao „drim tim“, gdje je najboljim igračicama iz prošlogodišnjeg sastava, na čelu sa kapitenkom, našom Marijom Jovanović, dodao Katarinu Bulatović, zatim najbolju rukometašicu svijeta u 2009. godini Francuskinju Alison Pino, sjajnu Portugalku Aleksandrinu Barbosu, koja sada igra za Španiju, te prve golmane reprezentacija Španije i Francuske, Silviju Navaro i Amandin Lejno.

Stigao je i novi trener, Norvežanin Jasper Vestergard je sa Viborgom 2009. i 2010. godine bio osvajač Lige šampiona, sa ciljem da to isto uradi is a Olkimom.

Kako je Olkim na početku sezone ostao bez generalnog sponzora Petroma (u znatno manjoj mjeri učestvuje u finansiranju ove sezone), finansijska konstrukcija je pravljena sa više strana, od više sponzora, i bilo je najavljeno da će Olkim moći da iznese sezone do kraja. Međutim, vrlo brzo je bilo jasno da postoje rupe u tim planovima, što se odrazilo i na rezultat prvog kola Glavne runde.

Olkim u nedjelju gostuje Krimu, koji je na premijeri u gostima savladao rusku Zvezdu (29:24). Novi neuspjeh Olkima, mogao bi da znači kraj nadanja o plasmanu u polufinale, odnosno osvajanju titule prvaka Evrope, a to bi, vjerovatno, dovelo i do kraha ovogodišnjeg projekta u Vlčei…

Bonus video: