Rukometašice Budućnosti sjutra protiv Đera

Đer i Budućnost bili su rivali u prošlogodišnjem finalu Lige šampiona, u kojem je podgorički tim bio uspješniji i osvojio trofej
0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Rkzajecar.org.rs
Rukometašice Budućnosti, Foto: Rkzajecar.org.rs
Ažurirano: 01.02.2013. 12:48h

Rukometašice Budućnosti sjutra u Đeru sa istoimenim prvakom Mađarske igra utakmicu prvog kola grupe 1 Glavne runde Lige šampiona, u reprizi prošlogodišnjeg finala Lige šampiona, kojem je podgorički tim bio uspješniji i osvojio trofej.

Đer i Budućnost bili su rivali i u maju 2006. godine kada je podgorički tim slavio u dvomeču Kupa kupova.

Budućnost je kao drugoplasirana izborila plasman među osam najboljih, sa četiri pobjede i dva poraza.

Đer je, sa druge strane, sa maksimalnim učinkom završio prvi dio Lige šampiona, u konkurenciji Krima, Podravke i Kluža.

"Đer je izuzetna ekipa i jedan od glavnih favoriza za osvajanje Lige šampiona. Iskusniji su za godinu jer je ekipa ostala na okupu, a uz to je stiglo nekoliko igračica koje predstavljaju pojačanja i koje su se dobro uklopile u njihov sistem. Znamo da će nam biti teško, jer će domaćin biti maksimalno motivisan, ali ni nema neće nedostajati želje. Mogu da obećam da ćemo pružiti maksimum i nadamo se dobrom izdanju u Đeru", kaže Anđela Bulatović.

Osim Đera, rivali Budućnosti u Glavnoj rundi su i Larvik i Randers. U premijernom meču te grupe, Larvik je pred svojim navijačima pobijedio danski Randers 25:19.

"Svi protivnici u grupi su veoma jake ekipe i znamo kakav je kvalitet Đera, Larvika i Randersa. Moramo da pružimo maksimum u svakom meču jer su sve ekipe favoriti protiv nas, jer smo mi veoma mlada ekipa. Ne kažem da ne možemo da ih iznenadimo, ali prepuštamo im ulogu favorita. Naporno smo se spremale za nastavak Lige šampiona, radile smo na način na koji se pripremamo za svaku akciju. Naša igra se uvijek zasniva na dobroj igri u odbrani i da se iz toga razvija brza kontra ili polukontra ili da organizujemo dobar napad".

"Sigurno je da se nećemo predavati ni u jednom meču, davaćemo makimum i vidjećemo za kakav će to rezultat biti dovoljno. Sigurno je da će nas protivnici respektovati poslije učinka u prvoj fazi i poslije osvajanje titule prvaka Evrope sa reprezentacijom. Bez obzira na to što smo mlada ekipa, pokazale smo da imamo karakter i borbenost koja nas krasi, tako da mislim da će nas svi protivici ozbiljnije shvatati i da će u duele protiv nas ulaziti maksimalno ozbiljno", zaključila je Bulatović.

Duel u Đeru počeće u 16 sati.

Bonus video: