Kraj sezone za Neagu, pokidala prednje ukrštene ligamente koljena

Za najbolju igračicu svijeta 2010. godine, u izboru Svjetske rukometne federacije, sezona je, dakle, završena...
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2013. 23:22h

Definitivno nema sreće – nakon što je punih 20 mjeseci provela van terena zbog povrede desnog ramena, rukometašica rumunskog Olkima je na treningu zaradila tešku povredu koljena.

Nakon pregleda, ustanovljeno je da je pokidala prednje ukrštene ligamente, što znači da će van terena provesti barem pola godine.

Za najbolju igračicu svijeta 2010. godine, u izboru Svjetske rukometne federacije, sezona je, dakle, završena...

Podsjećanja radi, Neagu se u oktobru vratila rukometu, nakon 20-mjesečne pauze, a u grupnoj fazi Lige šampiona postigla je 18 golova.

Trebala je biti jedna od glavnih karika drim tima iz Vlčee na putu do titule prvaka Evrope, što je cilj rumunskog prvaka.

“Nije se povrijedila priliko kontakta, njeno koljeno je, jednostavno, “krahiralo” za vrijeme treninga za nedjeljni meč protiv mađarskog FTC-a”. Odradili smo magnetnu rezonancu, i prvi rezultati govore da se radi i pokidanim ligamentima, što znači da će pauzitati barem pola godine”, za rumunski Pro Sport je rekao Petre Berbekaru, predsjednik Olkima.

To znači da će 24-godišnji lijevi/srednji bek pauzirati skoro dvije i po godine u posljednje tri.

“Žao nam je zbog nje, to je nesrećan događaj. Ali, moraćemo bez nje. Imamo Mariju Jovanović, Aleksandrinu Barbosu i Adinu Meirosu koje mogu da pokriju izostanak Neagu. Nadamo se da ćemo ove godine i zbog nje osvojiti Ligu šampiona”, dodao je Berbekaru.

Bonus video: