Trifunović u Zubriju

Interesantno, Trifunović je na klupskom sajtu Zubrija, koji ima tri titule u klupskoj istoriji, predstavljen kao srpski igrač sa crnogorskim pasošem!?
159 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2013. 13:28h

Beranac Duško Trifunović novi je član češkog prvaka, Zubrija - nakon tri probne utakmice, na kojima je zadovoljio nove poslodavce, bivši juniorski, povremeno i seniorski reprezentativac Crne Gore, potpisao je dvoipogodišnji ugovor sa klubom iz gradića u istočnoj Češkoj, koji ima 5.600 stanovnika.

Za 23-godišnjeg bivšeg lijevog beka Berana, Mojkovca i Sutjeske ovo je prvo iskustvo u inostranstvu.

"Za sada sam veoma zadovoljan, mada se još privikavam na novu sredinu. Bio sam veoma uzbuđen kada mi se ukazala ova šansa, i odmah sam prihvatio da dođem na probu. Prvi put sam u inostranstvu, ali mislim da će sve biti u redu. Momci u ekipi su me veoma dobro prihvatili, jedva čekam nastavak prvenstva da osjetim i češku ligu", rekao je Trifunović za klupski sajt.

Interesantno, Trifunović je na klupskom sajtu Zubrija, koji ima tri titule u klupskoj istoriji (prethodne dvije 1996. i 1997. godine), predstavljen kao srpski igrač sa crnogorskim pasošem!?

Na pitanje da li je probao šljivovicu, Trifunović je odgovorio:

"Jesam, ali mislim da je rakija jača", uz osmjeh je rekao rođeni Beranac.

Trifunović je proteklog vikenda sa novim klubom nastupio na turniru u Hlohovcima, gdje je bio prvi strijelac ekipe sa ukupno 18 golova u pobjedi i dva poraza Zubrija. Zbog odlaska velikog broja igrača prošlog ljeta, Zubri u tekućoj sezoni, nakon 14 kola, zauzima tek 8. mjesto u konkurenciji 11 ekipa, sa po šest pobjeda i poraza, te jednim remijem.

"Duško je ostavio veoma pozitivan utisak, u kontrolnim mečevima je pokazao kvalitet, kreativnost i veoma dobro se uklopio u ekipu. Zato mi je i drago da smo se dogovorili o saradnji", rekao je trener Zubrija Jurži Mičola, a zadovoljstvo je izrazio i sportski direktor Jurži Mika, posebno što se Trifunović uklopio u “limitirani budžet kluba”.

Trifunović je karijeru počeo u Beranama, gdje je igrao do 2010. godine i okitio se šampionskom titulom i Kupom Crne Gore.

U ljeto 2010. godine se preselio u Mojkovac i u istoj sezoni osvojio šampionski pehar, da bi prošlu sezonu igrao za Sutjesku. Tekuću polusezonu je odigrao u Mojkovcu, prije odlaska u Češku…

Bonus video: