Radičević i Lekić idu u Vardar?

"Njihova sljedeća destinacija se još uvijek ne zna, ali se pretpostavlja da je u pitanju makedonska ekipa Vardar, koji želi da napravi sjajan tim u narednom periodu”, piše "Tajmaut"
65 pregleda 0 komentar(a)
Jovanka Radičević, Foto: Www.ehfcl.com
Jovanka Radičević, Foto: Www.ehfcl.com
Ažurirano: 27.01.2013. 08:03h

Jovanka Radičević i Andrea Lekić, članice Đera, od naredne sezone će igrati za Vardar, prenose mađarski mediji.

Reprezentativke Crne Gore I Srbije su odbile da produže ugovore zbog, kako se navodi, primamljive ponude drugog kluba.

Pretpostavlja se da je u pitanju skopski tim, koji želi da napravi “drim-tim”.

"Radičević i Lekić neće produžiti ugovor sa Đerom, zato što su dobili bogatu ponudu. Njihova sljedeća destinacija se još uvijek ne zna, ali se pretpostavlja da je u pitanju makedonska ekipa Vardar, koji želi da napravi sjajan tim u narednom periodu”, pišu mađarski mediji.

Jovanka i Andrea su istovremeno stigle u Mađarsku, ljeta 2011. godine, a istovremeno će i otići.

"Odlazim iz Đera, a znaću ubrzo gdje ću nastaviti karijeru. Imam nekoliko vrhunskih ponuda, među kojima je i jedna od Vardara. Jednostavno, moram emocije da stavim po strani, karijera sportista je kratka i mora da se iskoristi sve što se pruža. U Đeru sam provela prelijepu godinu i po i nadam se da će do kraja biti tako. Klub je dobro organizovan i uvijek je u samom vrhu, ali sam dobila dobre ponude i moram da gledam šta je najbolje za mene", rekla je Radičevićeva za "Vijesti", napomenuvši da među zainteresovanim klubovima nije Budućnost.

Za razliku od njih dvije, ugovore sa Đerom produžile su Hajdi Loke, Katrin Lunde Haraldsen, Brazilka Eduarda Idalina Amorim, kao i nekoliko domaćih igračica.

Andrea je potvrdila da odlazi iz Mađarske na kraju sezone.

"Poslednjih nekoliko nedjelja sam mnogo razmišljala gdje ću nastaviti karijeru i donijela odluku da na kraju sezone odem iz Đera. Đer je vrhunski klub koji ima sve što je potrebno jednom profesionalcu, sa sjajnim navijačima i dobro organizovanim klupskim strukturama. Isto tako, struktura ekipe je takva, da za godinu i po dana praktično nisam imala priliku da igram na svojoj matičnoj poziciji".

"To je situacija koju nikada nisam u potpunosti prihvatila i smatram da je za moj dalji napredak bitno da dobijem više prostora za igru u ulozi u kojoj se osećam najbolje i u kojoj pružam najviše. Ipak, odlazak je za sada daleko, sezona nije gotova. Tek smo na polovini i tek nam predstoje najvažnije utakmice. Moje misli su zato isključivo fokusirane na davanje maksimalnog doprinosa u ostvarivanju ciljeva kluba, a to je na prvom mestu osvajanje Lige šampiona. Želim da taj san dosanjam u dresu Đera", rekla je Lekićeva.

Bonus video: