Danski blok za "crvenu furiju”

Danci su u seriji pobjeda nad Špancima, slavili su u polufinalima Svjetskog prvenstva 2011. u Švedskoj (28:24) i šampionata Starog kontinenta u Srbiji godinu kasnije (25:24), a u grupi na OI u Pekingu su slavili sa 24:23
2 komentar(a)
Arpad Šterbik, Foto: Sport365.hu
Arpad Šterbik, Foto: Sport365.hu
Ažurirano: 27.01.2013. 08:44h

Rukometna groznica trese Španiju, momci Valera Rivere na kratko su postali centralna tema na Pirinejskom poluostrvu.

I zaslužili su - "crvena furija” će danas (17.15 časova) u Barseloni igrati finale 23. Svjetskog prvenstva.

Na drugoj strani terena stajaće evropski prvak Danska, koja u meč za zlato ulazi nakon osam pobjeda, uključujući i polufinalnu nad velikim rivalom Hrvatskom.

"Ovo je ostvarenje sna, specijalan dan za sve nas. Znamo koliko je naš rival jak, ali moramo da iskoristimo sve naše snage. To je jedini način da se pobijedi u finalu. Znamo šta smo sve uložili da dođemo dovde i sve ćemo učiniti da osvojimo zlato", rekao je Rivera.

Danci su u seriji pobjeda nad Špancima - Mikel Hansen i drugovi su savladali današnjeg rivala u polufinalima Svjetskog prvenstva 2011. u Švedskoj (28:24) i šampionata Starog kontinenta u Srbiji godinu kasnije (25:24), a u grupi na Olimpijskim igrama u Pekingu su slavili sa 24:23.

Puleni velikog maga rukometa Ulrika Vilbeka su ubijeđeni da mogu da upišu i četvrti vezani trijumf.

"Prošle godine u Srbiji smo znali da ne možemo da izgubimo, šta god da pokušaju Španci. Sada moramo da ponovimo takvu igru", poručio je briljantni golman Niklas Landin-Jakobsen, na čije se riječi nadovezao Rene Toft-Hansen.

"Nadam se da će meč biti uzbudljiv do samog kraja i da ćemo na kraju „sjesti na glavu” Špancima. Pa neka se poslije ponovo pitaju kako su ih Danci pobijedili", naglasio je pivot Kila.

Rukometni stručnjaci, kao i selektori oba tima, slažu se u ocjeni da će pobjednika odlučivati duel golmana - Arpada Šterbika i Landin-Jakobsena.

Bonus video: