Budućnost deklasirala Vardar

To je deveti trijumf podgoričkog tima u regionalnom takmičenju ove sezone, u kojem ima i po jedan poraz i remi.
1 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Rkzajecar.org.rs
Rukometašice Budućnosti, Foto: Rkzajecar.org.rs
Ažurirano: 26.01.2013. 16:37h

U posljednoj provjeri pred start Glavne runde Lige šampiona i meč da Đerom u gostima (2. februr), rukometašice Budućnosti pobijedile su danas u Podgorici skopski Vardar 41:21 (20:11), u utakmici devetog kola Regionalne lige.

To je deveti trijumf podgoričkog tima u regionalnom takmičenju ove sezone, u kojem ima i po jedan poraz i remi.

Vardar je doživio šesti poraz, a ostvario je i tri pobjede.

"Žao mi je što Vardar nije pružio jači otpor kao što je to bio slučaj sa Zaječarom i Metalurgom da bi imali veću korist. Vardar možda ima i jaču ekipu od Metalurga, ali nije odigrao na tom nivou. Djevojke su ušle u meč sa velikim motivom, odigrale su odlično i postigle veliki broj golova, što govori o velikoj želji i o odnosu kada je u pitanju vraćanje u odbranu".

"Ovo je bila generalna proba, sve igračice su ostale zdrave, a Elena Gjorgijevska je poslije tri i po mjeseca izašla na teren, što je veoma važno. Vjerujem da će nam ova provjera koristiti, a djevojke znaju da nas na startu glavne runde očekuje duel sa možda i najjačom ekipom u Evropi, uz Olkim i Larvik. Svjesni smo kvaliteta Đera u odnosu na naš tim i moramo se spremati na način da odnosom nadomjestimo taj kvalitativni nedostatak", kazao je nakon meča trener Dragan Adžić.

Budućnost - Vardar 41:21 (20:11)

Podgorica - Dvorana SC ''Morača''. Gledalaca: 300. Sudije: Crnojević, Kostecki (Hrvatska). Sedmerci: Budućnost 2 (2), Vardar 1 (1). Isključenja: Budućnost 6, Vardar 2 minuta.

Budućnost: Voltering (11 odbrana), Vukčević (šest odbrana), Miljanić 2, Trifunović 1, Živković 1, Mendi 1, Bulatović 4 (1), Nikolić 2, Božović, Gjorgijevska 3, Ježić 3, Cvijić 4, Pavićević 10, Knežević 10 (1), Lazović.

Vardar: Saidova (12 odbrana), Suslina (tri odbrane), Sazdovski 6, Ljubjanaja, Šteriova 2, Pecevska 2, Manevska, Dmitrović, Vinogradova 1 (1), Klikovac, Fernandes 3, Kostjukova 1, Crvenkoska 4, Da Roča, Lojpur 2.

Bonus video: